Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irineu Darău (USR-PLUS), despre agitația din partid: ‘Înțeleg că urmează excluderi! Dacă se vor întâmpla, conducerea va suporta consecințele!’

Facebook.com
irineu darău

Senatorul USR, Irineu Darău, susține că orice demisie din partid e „gravă”, cu referire la zvonurile privind plecarea lui Dacian Cioloș. Darău cere schimbarea actualei conduceri și le transmite colegilor să rămână uniți.

Vezi și: Se prefigurează tot mai mult plecarea lui Cioloș din USR-PLUS: ‘Apele sunt destul de agitate și e multă tensiune’ (surse)

„Orice rupere este foarte gravă, fie că sunt sutele de oameni deja plecați, sau alte noi sute, chiar și lideri proeminenți. Cred că partidul nu ar trebui să se rupă și totodată cred că ar trebui să-și schimbe urgent conducerea. Actuala conducere, majoritatea din biroul național, ne duce în gard și nu de azi de ieri. Cel puțin de trei ani de zile putem să urmărim trendul descendent, pe alocuri stagnant. Și de aceea cred că USR-PLUS, care este un brand în care și-au depozitat speranțele foarte mulți oameni, nu trebuie să se rupă.

De asemenea, cred că partidul nu poate continua pe drumul pe care a mers până acum. Un drum ghidat, așa cum a spus Drulă despre volan: apropiații lui au fost la volan. Volanul este ținut tot de aceeași oameni de cinci ani de zile, în jurul axei Ghinea-Barna-Drulă.

Conducerea să se schimbe. E nevoie de o alternativă cu toată lumea care crede că o reformă e necesară și urgentă. O să pun umărul activ la formarea acestei alternative în partid”, a spus Darău, pentru STIRIPESURSE.RO.

Vezi și: Surse | Se rupe USR: Mai mulți europarlamentari și parlamentari și-au anunțat demisia

Parlamentarul susține că în perioada următoare ar urma să fie excluderi din partid.

„Personal le transmit celor din conducere: și-n democrație, și într-un partid, există niște linii roșii, care nu pot fi trecute. Dacă îndrăznesc și înțeleg că urmează excluderi, dacă se îndrăznesc alte încălcări ale oricăror reguli de bun simț și echități interne, orice se poate întâmpla.

Conducerea nu are un cec în alb prin care poate să facă orice și să nu existe consecințe.

Îmi asum că voi lupta până la capăt astfel încât lucrurile să nu o ia razna și acele linii roșii să nu fie depășite. Dacă se va întâmpla, o să suporte consecințele. Inclusiv eventuale rupturi sunt consecințe posibile. Partidul a fost construit pe efortul miilor de oameni, nu pentru putere și funcții, ci pentru a avea o alternativă pe scena politică pe termen lung”, a conchis Darău.

Vezi și: Vlad Voiculescu îl 'trădează' pe Cioloș: Conducerea USR București refuză să plece împreună cu fostul premier .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.