Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irlanda de Nord: Şeful diplomaţiei americane îndeamnă Londra 'să continue cu bună-credinţă negocierile' cu UE

Business Standard
Antony Blinken

Statele Unite au îndemnat luni Regatul Unit "să continue cu bună-credinţă negocierile" cu Uniunea Europeană pentru a ieşi din impasul legat de statutul post-Brexit al Irlandei de Nord, scrie AFP.

Într-un apel telefonică, şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a pledat pe lângă omoloaga sa britanică, Liz Truss pentru o "soluţie care să păstreze câştigurile Acordului din Vinerea Mare" semnat în 1998 cu scopul de a pune capăt celor trei decenii de violenţă între unionişti, în mare parte protestanţi, şi republicani, majoritar catolici, potrivit Agerpres.ro.

Guvernul britanic a prezentat luni Parlamentului său proiectul de lege care pune sub semnul întrebării statutul post-Brexit al Irlandei de Nord, cu riscul unor represalii din partea europenilor care consideră textul ilegal.

Protocolul privind Irlanda de Nord urmăreşte să protejeze piaţa unică europeană după Brexit fără a provoca întoarcerea la o demarcare fizică între această provincie britanică şi Republica Irlanda, membră a UE, ceea ce ar putea pune sub semnul întrebării pacea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.