Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ironie maximă la adresa lui Dăncilă din Parlamentul European

Laurentiu Rebega

Europarlamentarul Laurențiu Rebega (Pro România) i-a dar un răspuns ironic premierului Dăncilă care l-a atenționat pe eurodeputat ieri, în plenul de la Strasbourg, că și el ar fi candidat pe listele PSD. Rebega a făcut un filmuleț pe pagina sa de socializare în care a corectat-o pe Dăncilă, arătând că nu a fost niciodată membru PSD, și în care chiar a invitat-o în Pro România pe motiv de loialitate, deoarece atunci când Dăncilă a candidat la europarlamentare președintele PSD era chiar Victor Ponta, actualul președinte al Pro România. Iată replica lui Rebega:

  • „Stimată doamnă prim-ministru, ați pierdut o bună ocazie de a tăcea! Eu nu am fost niciodată membru PSD. La alegerile europarlamentare din 2014, nu am candidat pe lista PSD, ci pe o listă comună PSD-PC, propus fiind de Partidul Conservator.
  • Pe aceeași listă ați candidat și dumneavoastră, propusă fiind de PSD. Vă mai amintiți cine era președintele PSD la acea dată? Nu, nu era Liviu Dragnea! Era Victor Ponta! Dacă ați vrut să faceți o aluzie la loialitate, ați greșit: tocmai dumneavoastră sunteți în ofsaid! Nu vă reproșez dez-orientarea! Capacitatea de a urmări și a anticipa schimbările din societate este principala calitate a unui politician.
  • În privința dezamăgirii celor care NE-au votat, s-ar putea să aveți dreptate. Nimeni, dar mai ales un politician, nu poate mulțumi pe toată lumea! Un adevărat om politic trebuie să-și asume mai ales nemulțumirile cetățenilor! Nu vă faceți griji pentru mine! Știți vorba cu câinele și drumul lung!
  • Ați atins, însă, și o problemă reală: politizarea dezbaterilor. Iarăși, trebuie să vă reamintesc că Parlamentul European este o instituție eminamente politică, structurată ca atare! Orice dezbatere este politizată, altfel este apă de ploaie!

Da, este drept, deasupra opțiunilor politice se află interesul național. Tocmai de aceea, criticând actuala conducere a PSD, am afirmat cu fermitate că nu voi vota niciodată o rezoluție împotriva României.

Sunt convins că și cetățenii și politicienii vor trage învățăminte din dezbaterea de astăzi. Prin urmare, doamnă Dăncilă, vă așteptăm cu drag la Pro România, cât de curând!”, a fost replica europarlamentarului Pro România la acuzele premierului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.