Una dintre problemele importante ale societății moderne, risipa alimentară, este obiectului unei conferințe la care se reunesc specialiști din industrie, precum și oameni dedicați politicilor de mediu și schimbărilor climatice.
Potrivit studiilor, un român risipește, în medie, 350 g hrană pe zi. La un simplu calcul, asta înseamnă 127 kg alimente/persoana/an. Și aici ne referim doar la risipa casnică. Alte mii și mii de tone de alimente se pierd anual la nivelul producției și distribuției. La nivel mondial, estimările arată că o treime din hrană se irosește.
Pentru a trage un semnal de alarmă, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează o conferință pe tema risipei alimentare, pentru a identifica, alături de specialiști în industrie și cercetare alimentară, mediu și schimbări climatice, soluții inteligente de prevenție a risipei alimentare și reducere a deșeurilor organice. De peste 30 de ani, FDVDR investește și susține programe de educație de performanță, în cercetarea și inovarea românească, prin Senatul Științific.
Înscrierea se realizează prin completarea unui formular disponibil pe www.fundatiadanvoiculescu.ro Participarea este gratuită! Se acordă certificate de participare.
Conferința va avea loc pe 15 octombrie 2021, începând cu ora 14:00, în format hibrid, în Sala Mozart din cadrul Operei Comice pentru Copii din București, putând fi accesată și online prin completarea unui formular de înscriere disponibil pe site-ul Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României www.fundatiadanvoiculescu.ro. Participarea este gratuită.