Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Irosim o treime din hrană: soluții inteligente pentru prevenirea risipei alimentare

Radu Pop
mâncare

Una dintre problemele importante ale societății moderne, risipa alimentară, este obiectului unei conferințe la care se reunesc specialiști din industrie, precum și oameni dedicați politicilor de mediu și schimbărilor climatice.

Potrivit studiilor, un român risipește, în medie, 350 g hrană pe zi. La un simplu calcul, asta înseamnă 127 kg alimente/persoana/an. Și aici ne referim doar la risipa casnică. Alte mii și mii de tone de alimente se pierd anual la nivelul producției și distribuției. La nivel mondial, estimările arată că o treime din hrană se irosește.

Pentru a trage un semnal de alarmă, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează o conferință pe tema risipei alimentare, pentru a identifica, alături de specialiști în industrie și cercetare alimentară, mediu și schimbări climatice,  soluții inteligente de prevenție a risipei alimentare și reducere a deșeurilor organice. De peste 30 de ani, FDVDR investește și susține programe de educație de performanță, în cercetarea și inovarea românească, prin Senatul Științific.

Înscrierea se realizează prin completarea unui formular disponibil pe www.fundatiadanvoiculescu.ro Participarea este gratuită! Se acordă certificate de participare.

Conferința va avea loc pe 15 octombrie 2021, începând cu ora 14:00, în format hibrid, în Sala Mozart din cadrul Operei Comice pentru Copii din București, putând fi accesată și online prin completarea unui formular de înscriere disponibil pe site-ul Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României  www.fundatiadanvoiculescu.ro. Participarea este gratuită.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.