Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Isărescu, prins la colț în audiere: Ați dat băncilor o mare mână de ajutor / Nu este o crimă

Inquam Photos / Octav Ganea
isarescu

Senatorii l-au acuzat, marți, pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu, în timpul audierii acestuia pe tema suspiciunilor de manipulare a indicelui ROBOR, că i-a îndemnat pe români în trecut să-și ia credite deși știa că se vor scumpi ratele. Isărescu a răspuns că nu este o „crimă” ca un magazin să facă reduceri.

Vezi și: ALERTĂ - Lia Olguţa Vasilescu anunţă că, după o discuţie cu Dragnea, a decis să renunţe la funcţia de ministru al Dezvoltării

„Asemenea declarații au impact. Cand spuneti romanilor sa ia credite ca se vor scumpi, le-ati dat o mare mana de ajutor bancilor”, i-a spus lui Isărescu liderul senatorilor PSD.

Intervenția liderului PSD a provocat diferite reacții în sală. Isărescu s-a foit în scaun și și-a turnat apă în pahar. Viceguvernatorul BNR Liviu Voinea s-a uitat la șeful băncii naționale. Șeful comisiei economice, Daniel Zamfir, s-a uitat rânjind la membrii CA al BNR.

„Cand se face o reducere intr-un magazin, ala a facut o crima ca a spus 'Veniti sa cumparati pentru ca vor creste preturile?'”a răspuns Isărescu.

„Nu am gresit”, a adăugat guvernatorul BNR.

Anterior, și Zamfir l-a întrebat pe Isărescu despre îndemnul acestuia către populație de a accesa credite.

„Stiati ca o sa creasca ROBOR si le-ati cerut sa ia credite”, a spus Zamfir.

„Noi am spus un lucru clar, dobanzile mici sunt de domeniul trecutului, am spus-o si o mai spunem”, i-a răspuns Isărescu.

În cadrul audierii, Isărescu a spus că BNR are o misiune grea și nu știe de ce s-a ajuns în situația actuală.

„Noi avem o misiune grea. Stim ca uneori venim cu vesti proaste, dar nu putem sa aducem dobanda si ROBOR in jos fara sa coboare și alti indicatori (...) Eu daca ies prea des, ies prea des. Daca ies pra rar, ies prea rar. Nu stiu din ce cauza s-a ajuns aici”, a mai spus șeful BNR.

Citește și: Isărescu, jurăminte cu mâna pe inimă la audierea din Senat / Tăriceanu cere o nouă formulă de calcul ROBOR .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.