Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israel: Uniunea de centru-stânga dintre laburişti şi partidul Hatnuah s-a desfiinţat

Israel flag

Uniunea de centru-stânga dintre laburişti şi partidul Hatnuah s-a desfiinţat, a declarat liderul Partidului Muncii din Israel Avi Gabbay făcând un anunţ-surpriză marţi, în timp ce formaţiunile încep să se concentreze asupra modului cum vor aborda alegerile anticipate stabilite pentru luna aprilie, informează dpa, potrivit Agerpres.

Cele două partide au fuzionat în 2014 pentru a forma Uniunea Sionistă înaintea alegerilor generale din 2015. În timp ce ele nu au reuşit să-l răstoarne pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu, au devenit a doua cea mai mare formaţiune în parlament (Knesset) cu 24 de locuri. 

Cu toate acestea, sondajele recente, care au fost numeroase de la anunţul alegerilor anticipate făcut săptămâna trecută, arată că popularitatea Uniunii a scăzut, urmând să obţină doar opt sau nouă locuri. 

Anunţând decizia sa într-o conferinţă de presă, Gabbay a declarat: "Am sperat şi am crezut că schimbarea şi noul parteneriat ar conduce la creşterea noastră, la o legătură reală, la un parteneriat reciproc. Dar publicul este înţelept şi vede că nu aceasta este situaţia şi s-a distanţat".

Citește și: Ceremonia de încoronare a noului rege al Thailandei va avea loc între 4 şi 6 mai

Gabbay i-a urat noroc liderului Hatnuah, Tzipi Livni, care aparent a fost luată prin surprindere împreună cu alţi parlamentari ai Uniunii Sioniste. 

La scurt timp după aceea, ea a scris pe Twitter: "Este bine că îndoielile au fost eliminate şi ne putem concentra pe provocarea naţională importantă din faţa noastră... o revoluţie la viitoarele alegeri". 

De la anunţul alegerilor anticipate, au existat deja multe schimbări în peisajul politic, cu apariţia unor noi partide şi miniştrii Naftali Bennett şi Ayelet Shaked formând propriul lor partid mixt secular-religios de dreapta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.