Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul a folosit pentru prima dată sistemul de apărare Arrow 3: Caracteristicile înspăimântătorului lansator antirachetă

The Sun
Arrow 3

Israel și-a folosit pentru prima dată racheta Arrow 3 "ucigașa de rachete", doborând o rachetă care ar fi fost lansată de rebelii susținuți de Iran în Yemen.

Sistemul letal de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune este capabil să intercepteze rachete balistice de la mii de kilometri depărtare și să le arunce de pe cer.

Armata israeliană a declarat că forțele sale au "interceptat cu succes" o "rachetă sol-suprafață" trasă spre Israel din zona Mării Roșii cu ajutorul sistemului său Arrow 3.

Acesta este considerat a fi primul sistem de apărare operațional și autonom din lume care poate fi folosit împotriva rachetelor balistice tactice.

Puternicul echipament de ultimă generație detectează, urmărește și apoi lansează un focos "țintește și ucide" pentru a intercepta racheta care se apropie.

Acesta poate să arunce în aer focoasele care se apropie, prevenind astfel deteriorarea clădirilor și rănirea sau uciderea civililor.

content-image

Înspăimântătorul lansator antirachetă poate fi folosit pentru a apăra Israelul împreună cu "Cupola de Fier" - supranumit "gardianul cerului", precum și cu sistemele de arme "Iron Sting" și "Iron Beam".

Astăzi, IDF a declarat că Arrow a interceptat racheta - despre care se crede că a fost trimisă din Yemen - "la momentul și în locul cel mai potrivit din punct de vedere operațional".

Imaginile au arătat o dâră mare de fum după ce Arrow a fost lansată, iar locuitorii au declarat că au auzit o explozie puternică, relatează The Times of Israel.

De asemenea, IDF a afirmat în această dimineață că a folosit avioane de vânătoare pentru a intercepta "ținte ostile" care zburau dinspre Marea Roșie în această dimineață.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.