Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul a redeschis singurul său punct de trecere de la Erez cu Fâşia Gaza

fasia gaza

Israel a redeschis luni punctul de trecere de la Erez cu Fâşia Gaza, care fusese închis în urmă cu o săptămână din cauza ciocnirilor de la frontieră, a indicat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Terminalul de la Erez este singurul punct de trecere pentru persoane între enclava palestiniană, controlată de mişcarea islamistă Hamas, şi Israel. 

El a fost redeschis cu aceleaşi restricţii în ce priveşte securitatea care erau în vigoare înainte de închiderea sa, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării. 

Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, anunţase duminică, într-un comunicat, redeschiderea terminalului, invocând un calm relativ.

Citește și: Papa Francisc nu răspunde afirmaţiilor unui fost diplomat al Vaticanului, care susţine că suveranul pontif ar trebui să-şi dea demisia

Fâşia Gaza, practic o enclavă între Israel, Egipt şi Marea Mediterană, este supusă de zece ani unei blocade terestre şi maritime de către israelieni. Cei aproape două milioane de locuitori din Gaza sunt dependenţi de ajutoare externe. 

Frontiera cu Egipt este în cea mai mare parte a timpului închisă. 

Din 30 martie, manifestaţiile palestiniene la frontiera cu Israelul s-au soldat cu moartea a 172 de palestinieni şi a unui soldat israelian. De câteva săptămâni, Egiptul şi ONU încearcă să obţină un armistiţiu durabil între Hamas şi Israel după mai multe luni de tensiuni şi violenţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.