Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul are un nou post public de radio-televiziune

BBC
israel, radio-tv

Israelul s-a trezit luni dimineaţa în sunetele unui nou radio public, moştenitoarea istoricului post de radio-televiziune public închis după luni de tensiuni în jurul unui control impus de guvern asupra mass-media şi supravegherea cheltuielilor, informează AFP, potrivit agerpres.

'Bună dimineaţa, Societatea audiovizuală israeliană începe să difuzeze în acest moment', a anunţat prezentatorul Aryeh Golan la ora 06:00 fix.

Un incendiu de proporţii a distrus o sinagogă istorică din Manhattan - FOTO/VIDEO

Postul public de televiziune, şi el parte din noua entitate audiovizuală, va începe să difuzeze începând de la ora locală 17:00.

'Desigur, bucuria noastră este umbrită de tristeţe pentru sutele dintre colegii noştri din IBA daţi deoparte', a adăugat Aryeh Golan, cu referire la Autoritatea de radiodifuziune, succesoarea 'Kol Yisrael' (Vocea Israelului), radioul primelor ore de la înfiinţarea statului Israel.

Aryeh Golan şi-a păstrat orele de emisie, de la 06:00 la 08:00, cu aceeaşi echipă de producţie şi o bună parte dintre aceiaşi jurnalişti. Programul rămâne neschimbat şi radioul continuă el însuşi să se numească 'Kol Yisrael'.

Societatea audiovizuală israeliană (Israeli Broadcasting Corporation, IBC), mai cunoscută în Israel sub acronimul ebraic 'Kann', înlocuieşte IBA cu mare tristeţe. Timp de mai multe luni, reforma a dat naştere unei dure bătălii politice, care l-a făcut pe premierul Benjamin Netanyahu să ameninţe cu alegeri anticipate. Oficial, înlocuirea IBA viza dinamizarea serviciului public aflat pe moarte, recâştigarea terenului pierdut în faţa posturilor private şi asanarea unei instituţii reputate a fi un hău financiar.

După ultimul test nuclear, Coreea de Nord mută pe tabla de şah a diplomaţiei mondiale

Iniţial favorabil reformei, Netanyahu şi-a schimbat apoi poziţia, pentru a pleda pentru o simplă reabilitare a IBA. Premierul, profesionist în domeniul comunicaţiilor descris ca fiind obsedat de mass-media şi ostilitatea lor, şi-a dat seama că noua entitate riscă să-i fie şi mai ostilă, au relatat comentatorii.

Mass-media sunt unul dintre rarele spaţii în care stânga se mai face încă auzită în Israel.

Netanyahu s-a lovit direct de opoziţia ministrului său de finanţe, Moshe Kahlon, care a atenţionat cu privire la milioanele de şekeli investiţi în reformă.

După o lungă confruntare, cele două tabere au sfârşit prin a cădea la învoială la sfârşitul lui martie, însă reforma a dat loc, săptămâna trecută, unei noi escaladări dureroase, când echipele de pe tronsonul ştirilor de seară au fost informate că programul lor emblematic 'Mabat' (Priveşte) îşi va înceta chiar în aceeaşi seară emisia, după aproape 49 de ani de existenţă.

Scene de GROAZĂ în SUA: A tăiat capul unei femei şi a mers cu el la magazin/ VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.