Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul blochează parţial virarea taxelor datorate Autorităţii Palestiniene

carleton.ca
israel

Cabinetul restrâns de securitate al Israelului a aprobat duminică prin vot cererea ministrului apărării, Naftali Bennet, de a bloca 150 de milioane de shekeli (circa 40 de milioane de euro) din taxele colectate pentru Autoritatea Palestiniană, informează AFP, potrivit Agerpres.

Suma este considerată de Israel echivalentă cu cea alocată de Autoritatea Palestiniană (AP) familiilor deţinuţilor palestinieni din închisorile israeliene şi ale celor ucişi în urma unor atacuri împotriva Israelului. Potrivit statului evreu, alocaţiile respective încurajează violenţa.

Citește și: La un pas de TRAGEDIE - Cursă Wizz Air Craiova - Madrid, aproape să se ciocnească deasupra Spaniei

Israelul colectează în numele Autorităţii Palestiniene TVA şi taxe vamale şi a suspendat deja în februarie anul acesta o parte din vărsămintele corespunzătoare. Preşedintele AP, Mahmoud Abbas, a reacţionat hotărând că nu va fi acceptată nicio plată incompletă, iar administraţia palestiniană a fost lipsită astfel de fonduri de sute de milioane de euro. 

Ca urmare, economia palestiniană, în care şomajul este de aproape 30%, a fost afectată puternic; în aprilie, Banca Mondială a apreciat că situaţia este "nesustenabilă". În teritoriile palestiniene au fost adoptate măsuri de austeritate, inclusiv neplata a aproape jumătate din salariile angajaţilor AP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.