Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul condiţionează recunoaşterea noului guvern palestinian de dezarmarea Hamas

Pinterest
israel

Israelul a anunţat joi că nu va recunoaşte guvernul palestinian unificat Fatah-Hamas decât dacă Hamas depune armele şi renunţă la apelul la distrugerea statului evreu, informează Xinhua.

"Atâta vreme cât Hamas nu depune armele şi continuă să ceară distrugerea Israelului, Israelul consideră că (organizaţia Hamas) este răspunzătoare de toate activităţile teroriste cu originea în Gaza", a comunicat cabinetul premierului israelian Benjamin Netanyahu. "Orice conciliere între Autoritatea Naţională Palestiniană şi Hamas trebuie să includă respectarea acordurilor internaţionale, respectarea condiţiilor Cvartetului", se arată în declaraţie, cu referire la cerinţa Cvartetului pentru Orientul Mijlociu (ONU, Statele Unite, Uniunea Europeană şi Rusia) ca Hamas să recunoască statul Israel, anunță Agerpres.

Citește și: Emiratele Arabe Unite îşi închid reprezentanţa diplomatică în Coreea de Nord

După aproape două zile de discuţii mediate de Egipt, desfăşurate cu uşile închise la Cairo, organizaţiile palestiniene rivale Hamas şi Fatah au ajuns joi la un acord despre care nu se cunosc încă toate detaliile. Guvernul de uniune Fatah-Hamas va prelua de la 1 noiembrie punctul de trecere de la Rafah, dintre Egipt şi Fâşia Gaza, iar de la 1 decembrie va controla întreaga Fâşie Gaza, guvernată până acum de Hamas. Rămâne incert viitorul a 25.000 de membri ai aripii armate a acestei grupări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.