Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul continuă să construiască noi colonii în Cisiordania

reuters
colonii israeliene

Israelul a decis să continue proiectele pentru construirea a 1.500 de locuinţe pentru colonişti în Cisiordania, crescând la peste 3.000 numărul de spaţii pentru locuit, a anunţat joi organizaţia 'Pace Acum', relatează joi AFP, conform agerpres.

Această decizie făcută publică de către ONG-ul israelian anticolonizare survine în contextul aniversării războiului israeliano-arab din 1967, punct de plecare pentru ocupaţia şi colonizarea în teritoriile ocupate, notează sursa citată.

Aviaţia siriană bombardează capitala ISIS. Rebelii susţinuti de americani avansează la sol - VIDEO

O comisie a Ministerului Apărării israelian a dat undă verde marţi unor planuri de construire a 1.500 de locuinţe. Proiectele de construire a coloniilor parcurg o succesiune de etape procedurale până la aprobarea finală şi începerea construcţiei propriu-zise.

Aceeaşi comisie a dat miercuri aprobarea în etapa intermediară în vederea construirii a aproximativ 1.500 de locuinţe, potrivit organizaţiei 'Pace Acum'.

Colonizarea, construirea de aşezări civile pe teritoriu ocupat, este ilegală potrivit dreptului internaţional şi este considerată de o mare parte a comunităţii internaţionale ca un obstacol în procesul de pace dintre israelieni şi palestinieni, scrie France Presse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.