Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul încearcă să afle dacă l-a ucis pe adjunctul liderului militar al Hamas într-un raid aerian în Gaza

gaza fasia gaza

Israelul verifica luni dacă l-a ucis pe adjunctul liderului militar al Hamas într-un raid aerian în Gaza, au declarat Forţele de Apărare Israeliene (IDF), în timp ce perspectivele unei încetări a focului care să coincidă cu luna sfântă musulmană a Ramadanului se estompează, transmite Reuters, citat de news.ro.

Dacă moartea sa va fi confirmată, Marwan Issa va fi oficialul de cel mai înalt rang al mişcării militante islamiste ucis de Israel în cele cinci luni de război care a pulverizat enclava de coastă şi a ucis zeci de mii de palestinieni.

"Omul din umbră"

Issa, cunoscut sub numele de "Omul din umbră" pentru abilitatea sa de a nu fi văzut, a fost unul dintre cei trei lideri de top ai Hamas care au planificat atacul din 7 octombrie împotriva Israelului care a declanşat războiul şi despre care se crede că a condus operaţiunile militare ale Hamas de atunci.

În cadrul unui briefing cu jurnaliştii, purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că Israelul a bombardat tabăra de refugiaţi Al-Nusseirat din centrul Gaza sâmbătă seara, în urma unor informaţii despre locaţia lui Issa, al doilea la comandă al aripei militare a Hamas, Brigăzile Izz el-Deen al-Qassam.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.