Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul, îngrijorat că evreii din România sunt neglijați: scrisoare către Ludovic Orban și Anca Dragu din partea Președintelui Parlamentului

Mickey Levy

Președintele Knesset (n.r.Parlamentul din Israel), Mickey Levy, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la posibila închidere a unei organizații din România care îi ajută pe supraviețuitorii Holocaustului. Mickey Levy i-a scris președintelui Senatului României, Anca Dana Dragu, și președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, în weekend, exprimându-și îngrijorarea cu privire la posibila închidere a unei organizații care ajută supraviețuitorii Holocaustului, informează Jerusalem Post.

Fundația Caritatea ajută la conservarea, întreținerea și administrarea patrimoniului cultural și spiritual al evreilor din România. Acesta își propune să sprijine și să îmbunătățească condițiile de viață ale evreilor cu probleme, bolnavi și vârstnici care trăiesc în România, inclusiv supraviețuitorii Holocaustului.

„În ultimele zile, am primit mai multe anchete de la organizații evreiești cu privire la legislația care a fost propusă în Parlamentul României și care se află acum în fața Senatului pentru a închide Fundația Caritatea”, a scris Levy omologilor săi români „Organizațiile și-au exprimat îngrijorări serioase în ceea ce privește atât motivul dizolvării Fundației Caritatea, cât și capacitatea supraviețuitorilor nevoiași de a primi sprijin financiar continuu, care ajută la asigurarea necesităților lor de bază. Ca cineva pentru care această problemă îi este aproape de inimă, am decis să vă scriu din proprie inițiativă pentru a împărtăși preocupările organizațiilor.”

Levy i-a scris președinților ambelor camere parlamentare românești că este îngrijorat de faptul că legislația în cauză poate afecta capacitatea supraviețuitorilor Holocaustului din Israel și din alte părți de a primi sprijinul social plătit în prezent de Caritatea. El le-a cerut ajutorul pentru a se asigura că orice legislație adoptată în această privință păstrează un canal pentru transferul de fonduri către persoanele eligibile, inclusiv cele din Israel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.