Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul nu face suficient pentru a proteja civilii din Fâşia Gaza, atenţionează Ursula von der Leyen

Euronews
Ursula von der Leyen

Israelul trebuie să facă mai mult pentru a pune capăt situaţiei disperate a civililor aflaţi în Fâşia Gaza, a declarat duminică preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru postul german de televiziune ZDF, informează DPA, potrivit Agerpres.

Israelul doar îşi îndeplineşte datoria de a avea grijă de oameni într-o ''măsură limitată'' şi trebuie să facă mai mult pentru a proteja vieţile civililor, a spus ea.

Dată fiind situaţia din Gaza, coridorul maritim umanitar al UE dinspre Cipru către Gaza este absolut necesar pentru că ''ne confruntăm în prezent cu o catastrofă umanitară'', a accentuat Ursula von der Leyen, care a precizat că operaţiunea maritimă a fost convenită cu Israelul.

''Elementul decisiv este acela că israelienii pot inspecta bunurile pe partea cipriotă şi pot realiza controlul de securitate'', a explicat Von der Leyen.

Războiul din Gaza a fost declanşat de atacul terorist comis pe 7 octombrie anul trecut de mişcarea palestiniană Hamas contra Israelului. În acel atac au fost ucişi circa 1.200 de israelieni, aproximativ alţi 240 fiind răpiţi şi duşi în Fâşia Gaza.

Israelul a răspuns cu bombardamente masive şi o ofensivă terestră de amploare.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, controlat de Hamas, cel puţin 31.000 de palestinieni şi-au pierdut viaţa de la începerea războiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.