Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul o ia din nou înaintea lumii: Când ar putea începe vaccinarea anti-COVID a copiilor între 5 și 11 ani

Agerpres - Reuters
vaccin copii

Oficiali din Ministerul israelian al Sănătăţii au declarat că Israelul ar putea să înceapă la jumătatea lunii noiembrie să îi imunizeze împotriva covid-19 pe copiii cu vârste între 5 şi 11 ani, după ce vaccinul va obţine o autorizaţie mai largă din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA.

Coordonatorul luptei cu pandemia în Israel, Salman Zarka, a afirmat, potrivit Times of Israel, că probabil copiii israelieni vor fi imunizaţi la câteva săptămâni după ce va începe vaccinarea copiilor în SUA.

“Estimez că a doua jumătate a lunii noiembrie este un termen responsabil, după discuţii ale experţilor noştri. Chiar şi în trecut, când vaccinurile au fost aprobate de FDA, experţii noştri internaţionali au discutat înainte de aprobarea de către directorul-general al Ministerului Sănătăţii. Vom proceda la fel şi acum. Le vom explica părinţilor şi îi vom încuraja să îşi protejeze copiii vaccinându-i”, a explicat Zarka.

Vineri, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a precizat că doze adaptate pentru copii ale vaccinului Pfizer par să aibă o eficienţă mare în prevenirea infecţiilor simptomatice la elevi de şcoală primară.

Directorul general Nachman Ash, din Ministerul Sănătăţii din Israel, a declarat că oficialii israelieni vor analiza rezultatele cercetărilor înainte să permită administrarea vaccinului la copii mai mici de 12 ani.

“Vom discuta rezultatele cercetării Pfizer şi apoi vom lua în calcul dacă aprobăm vaccinul pentru copii. Va dura câteva săptămâni”, a spus el, informează News.ro.

În Statele Unite, administraţia Biden a prezentat miercuri un plan de vaccinare a milioane de copii cu vârste de 5-11 ani de îndată ce vaccinul pentru Covid-19 al Pfizer şi BioNTech va fi autorizat pentru ei, pregătind dozele şi locaţiile înainte de sezonul aglomerat al sărbătorilor.

Oficialii FDA examinează cererea Pfizer/BioNTech de autorizare a vaccinului lor cu 2 doze pentru copiii mai mici, comisia sa de consilieri externi urmând să se reunească pe 26 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.