DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Israelul se pregăteşte să întâmpine turiştii cu obiective turistice renovate. Locurile Sfinte ale Ierusalimului se redeschid treptat

news.ro
Ierusalim Moscheea Alaqsa

Israelul se pregăteşte să întâmpine turiştii cu investiţii în infrastructură şi obiective turistice renovate, iar Locurile Sfinte ale Ierusalimului se redeschid treptat, se arată într-un comunicat al Travel Communications, remis, luni, AGERPRES.

Cu graniţele închise călătoriilor internaţionale ca urmare a pandemiei, Israelul şi-a petrecut ultimul an îmbunătăţindu-şi infrastructura, gata să-i întâmpine pe turişti în cel mai bun mod posibil de îndată ce restricţiile vor fi ridicate. Primul test al tuturor investiţiilor făcute de autorităţile de la Ierusalim a fost chiar perioada Paştelui Catolic, sărbătorit fără carantină, dar cu respectarea unor minime măsuri de distanţare socială, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Israelul revine la normalitate: Plajele sunt pline, distracția se mută seara în baruri şi restaurante

Creştinii Catolici din Ţara Sfântă au sărbătorit în acest an Paştele şi Vinerea Mare într-o cu totul altă atmosferă decât anul trecut. Anul trecut, Ierusalimul se afla sub lockdown strict, iar ritualurile sacre din perioada Paştelui au fost realizate de grupuri mici de preoţi, adesea în spatele uşilor închise. Deşi au lipsit în continuare pelerinajele de masă care aveau loc de obicei în Săptămâna Mare înainte de Paşte, anul acesta locurile religioase din Ierusalim au fost deschise unui număr limitat de credincioşi.

Mai mult, Biserica Sfântului Mormânt, construită pe locul unde creştinii cred că Iisus a fost răstignit, a murit şi a înviat din morţi, a fost deschisă vizitatorilor. După slujba de rugăciune de dimineaţă, a fost refăcut parţial traseul lui Iisus de-a lungul Via Dolorosa.

"Siturile religioase se vor redeschide complet, dar cu prudenţă şi treptat", a declarat Wadie Abunassar, consilier al conducătorilor de biserici din Ţara Sfântă. "În anii obişnuiţi, îndemnăm oamenii să iasă. Anul trecut le-am spus oamenilor să rămână acasă... Anul acesta am fost cumva tăcuţi şi am îndemnat la prudenţă".

Turnul lui David este doar unul dintre numeroasele situri de interes care au fost renovate şi modernizate în absenţa turiştilor. Complexul este supus unui proiect de reînnoire şi conservare de milioane de dolari şi va fi pentru prima dată când acest simbol al Ierusalimului va fi supus unui tratament masiv de conservare. Vechea cetate, construită pentru a apăra oraşul, va deveni pentru prima dată accesibilă cu lifturi şi rampe.

Oraşul vechi al Ierusalimului şi-a continuat proiectul de a face oraşul mai accesibil tuturor. Pentru prima dată în istorie, cărările înguste şi aleile pitoreşti ale Ierusalimului au suferit o transformare pentru a le face accesibile utilizatorilor de scaune cu rotile, cărucioarelor şi vehiculelor speciale de urgenţă.

Ksenia Kobyakov, Director pentru Dezvoltarea de Noi Pieţe în cadrul Ministerului Turismului din Israel, a declarat: "Ca toate ţările din întreaga lume, neputinţa de a primi turişti în frumoasa noastră ţară a fost un aspect provocator al pandemiei. Cu toate acestea, am folosit acest timp pentru a profita de perioada mai liniştită pentru a pune în mişcare planuri care vor îmbunătăţi "experienţa Israelului" pentru turişti".

Toate aceste lucruri se întâmplă în contextul redeschiderii turismului intern, în conformitate cu restricţiile şi deciziile autorităţilor naţionale.

Intrarea în hoteluri, evenimente culturale şi sportive, săli de sport şi studiouri, piscine şi lăcaşuri de cult este permisă numai deţinătorilor de ecusoane verzi. Cei eligibili pentru ecusonul verde, eliberat de Ministerul Sănătăţii, sunt fie la cel puţin o săptămână de la rapel, fie au făcut boala.

Ecusonul verde, cu codul său QR unic, trebuie prezentat fie în format digital, fie tipărit, împreună cu cartea de identitate a deţinătorului, la intrarea în aceste unităţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.