Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISU a mobilizat în zona în care s-a revărsat Jiul trei elicoptere și 14 motopompe

elicopter

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a anunțat, vineri, suplimentarea forțelor și a tehnicii de intervenție în județul Hunedoara, aflat sub avertizare Cod roșu de inundații, potrivit Mediafax.

Potrivit IGSU, 14 motopompe de mică și mare capacitate, respectiv 2 bărci pneumatice sunt mobilizate din judeţele Caraș-Severin, Timiș și Sibiu, zone în care nu se înregistrează situaţii de urgenţă grave cauzate de vremea nefavorabilă.

Totodată, pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, în județul Hunedoara sunt pregătite să intervină 3 elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviație. „Elicopterele sunt dotate cu troliu și nacelă, dispozitive care permit evacuarea/recuperarea persoanelor aflate în dificultate din cauza apelor”, a transmis IGSU.

Potrivit ISU Hunedoara, zona se află sub avertizare Cod roșu de inundații până la ora 12.00 şi în continuare se înregistrează creşteri de debite, scurgeri de pe versanţi şi viituri provocate de afluenţii Jiului de Vest.

CITEȘTE ȘI: Durerile puternice de spate și de articulații pot arăta că ai nevoie de această vitamină

„La ora 06.30 populaţia din localităţile Petroşani, Aninoasa, Vulcan, Lupeni, Uricani, Valea de Brazi şi Câmpul lui Neag au primit o avertizare Ro-Alert de inundaţii puternice, iar oamenii au fost sfătuiţi să-şi ia măsuri de precauţie, dar şi să se pregătească să fie evacuaţi”, a transmis ISU Hunedoara.

Mai multe gospodării și drumuri, printre care DN 66A, au fost inundate în județul Hunedoara, după revăsarea râului Jiul de Vest.

IGSU recomandă populației să evite deplasările și să ia măsurile de autoprotecție în perioada de valabilitate a avertizării hidrologice.

„Pentru evitarea situațiilor în care viața poate fi pusă în pericol, cetățenii trebuie să respecte următoarele recomandări:

• Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul

• Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată

• În cazul în care sunteți surprinși de viitură urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare

• Dacă este necesară evacuarea, deplasaţi-vă imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi!”, a transmis IGSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.