Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISU Buzău transportă apă cu o autospecială în localitatea Scorţoasa, pentru adăparea animalelor, întrucât multe fântâni au secat

fantana

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău transportă apă cu o autospecială în localitatea Scorţoasa, pentru adăparea animalelor, întrucât multe fântâni au secat, în condiţiile secetei, potrivit news.ro.

"La solicitarea localităţilor locale din Scorţoasa, ISU Buzău pune la dispoziţie o autospecială care va transporta apa necesară pentru adăpatul animalelor. Primul transport de 9.000 de litri de apă a avut loc luni. Misiunea va continua şi în cursul zilei de marţi, iar în funcţie de solicitările primite vom analiza situaţia şi vom face tot ce depinde de noi pentru a veni în sprijinul autorităţilor locale”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu.

Citește și: Vor începe să se audă zgomote de cătușe la CFR? Corpul de Control al prim-ministrului a trimis un raport la DNA

În localitatea Scorţoasa, apa a secat în cele mai multe fântâni, iar în cele câteva bazine amenajate pentru adăpatul animalelor nivelul apei a scăzut simţitor ceea ce a determinat autorităţile locale să ceară ajutorul angajaţilor ISU.

"Situaţia este îngrijorătoare pentru că apa din fântâni a cam secat, iar în bazinele care le aveam amenajate pentru adăpatul animalelor gospodarilor nivelul a scăzut simţitor. Am solicitat ajutorul ISU şi ne-a fost livrat ieri un transport şi mai aşteptăm şi astăzi unul. Fără acest ajutor animalele ar trebui să meargă foarte mult pentru a putea fi adăpate, iar astfel încercăm să limităm şi noi deplasările acestea”, a declarat Traian Răican, primarul comunei Scorţoasa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.