Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ISU Timiş participă la deschiderea TM2023 cu zeci de pompieri militari, cadre SMURD şi cu un spital mobil

Facebook
pompieri ajutoare
"Pe tot parcursul programului artistic, vom fi prezenţi cu două autospeciale de stingere şi şase ambulanţe SMURD, iar în parcarea taxi din Piaţa Mărăşti va fi amplasat un spital mobil pentru a asigura răspunsul prompt în cazurile medicale care pot surveni. Mâine va avea loc o instruire a organizatorilor şi voluntarilor participanţi, pe linia cunoaşterii modului de acordare a primului ajutor medical de bază, dar şi a regulilor de evacuare, în caz de necesitate", a precizat Zoiţa Mircov.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, specialiştii din cadrul Inspecţiei de Prevenire au desfăşurat controale de prevenire şi activităţi de informare preventivă la toate locaţiile unde se vor organiza evenimente cu public numeros. Totodată, au fost distribuite materiale care conţin reguli de comportare în situaţii de urgenţă şi măsuri de prevenire a incendiilor. Scopul activităţilor a fost de a veni în sprijinul organizatorilor, astfel încât prin remedierea deficienţelor constatate în timp util să fie redus riscul producerii incendiilor.

ISU Timiş a dispus unele măsuri pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente negative care pot pune în pericol viaţa ăi bunurile cetăţenilor.

"Ţinând cont că la aceste manifestaţii se preconizează un aflux mare de persoane, pompierii le recomandă cetăţenilor respectarea măsurilor de prevenire a situaţiilor de urgenţă care pot surveni, respectiv, să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu; să nu arunce la întâmplare ţigări aprinse. Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate; să nu blocheze căile de acces pentru a permite intervenţia autospecialelor sau accesul la hidranţii exteriori. Copiii să nu fie lăsaţi nesupravegheaţi", subliniază purtătorul de cuvânt al ISU Timiş.

În cazul producerii unui incendiu, se recomandă păstrarea calmului şi părăsirea în mod organizat a incintei în care vă aflaţi, respectând întotdeauna recomandările forţelor de ordine sau a organizatorilor evenimentului, pentru a rămâne în siguranţă.

În situaţii de urgenţă, se poate apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

La deschiderea oficială a programului TM Capitală Europeană a Culturii, vor fi prezenţi peste 100 de oficiali de rang înalt din 41 de ţări de pe trei continente şi de la Comisia şi Parlamentul European.

Casa Regală a României va fi reprezentată de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române şi Alteţa Sa Regală Principele Radu al României.

Comisarul european Adina Vălean va înmâna oraşului premiul "Melina Mercouri" al Comisiei Europene, care se acordă capitalelor europene ale culturii dacă toate obligaţiile asumate prin dosarul de candidatură au fost îndeplinite cu succes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.