Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia a confiscat proprietățile unui pilot rus de F1: tatăl său este un mare oligarh al Rusiei

nikita mazepin

Italia a confiscat proprietăți în valoare de aproximativ 105 milioane de euro (114,45 milioane de dolari) deținute de fostul pilot rus de Formula 1 Nikita Dmitrievich Mazepin și de tatăl său oligarh, au declarat luni două surse din poliție pentru Reuters.

Operațiunea a vizat o vilă - cunoscută sub numele de Rocky Ram - situată în nordul insulei Sardinia. Acest demers face parte din eforturile mai ample care vizează penalizarea rușilor bogați care au legături cu președintele Vladimir Putin, după invazia din 24 februarie a Ucrainei de către Moscova, informează Mediafax.

Nu există niciun comentariu imediat din partea managerului de relații publice al lui Mazepin.

Mazepin - care a fost concediat în martie de echipa americană de Formula 1 Haas - a fost inclus pe o listă de sancțiuni a UE împreună cu tatăl său, Dmitri, pe care jurnalul oficial al Uniunii Europene l-a descris ca fiind un membru al cercului apropiat al președintelui Vladimir Putin.

În ultimele săptămâni, poliția italiană a pus sub sechestru vile și iahturi în valoare de peste 900 de milioane de euro de la ruși bogați care au fost incluși pe o listă de sancțiuni a Uniunii Europene, în urma conflictului din Ucraina.

Cel mai valoros bun sechestrat până acum este un superyacht deținut de miliardarul Andrey Igorevich Melnichenko, în valoare de aproximativ 530 de milioane de euro, care a fost confiscat în portul Trieste din nordul țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.