Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia pregăteşte un summit dedicat migraţiei, la sfârşitul lunii martie

ABC
imigranti

Italia intenţionează să organizeze până la sfârşitul lunii martie un summit pe tema migraţiei, a declarat, pentru DPA, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne de la Roma. Sursa citată a indicat că reuniunea, la care ar urma să ia parte miniştri din Franţa, Germania şi din unele state nord-africane, va avea drept temă înfiinţarea unor "centre de selecţie şi control" pentru migranţi.

Data la care va avea loc summit-ul nu a fost încă stabilită cu exactitate. În prezent, Italia este principalul punct de intrare pentru migranţi. De la începutul anului, pe teritoriul acestei ţări au sosit 15.843 de persoane, cu aproape 67% mai multe decât în aceeaşi perioadă din 2016, indică statistici date joi publicităţii de Ministerul de Interne. "E imposibil să continuăm să îi primim pe toţi cei care debarcă ilegal pe teritoriul nostru, fără să impunem vreun criteriu", a afirmat ministrul de interne, Marco Minniti, într-un interviu publicat joi de Corriere della Sera.

"Avem acorduri care să pună capăt afluxului de migranţi în Niger, colaborăm cu Etiopia, dar problema trebuie extinsă la nivel european, nu poate rămâne doar o problemă a Italiei", a adăugat ministrul, conform Agerpres. Institutul pentru Studii Multietnice din Milano (ISMU) a evaluat la peste jumătate de milion numărul migranţilor şi solicitanţilor de azil care au ajuns în Italia la bordul unor ambarcaţiuni operate de reţele de traficanţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.