Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia și-a atins obiectivul zilnic de vaccinare: Peste 500.000 de doze administrate într-o singură zi

copil-vaccinare

Italia și-a atins obiectivul de a administra 500.000 de vaccinări COVID-19 într-o singură zi, a declarat vineri ministrul Sănătății, Roberto Speranza, citat de Reuters.

Pragul a fost atins joi. Oficialii sperau inițial să îl atingă la jumătatea lunii, dar au trebuit să îl amâne din cauza întârzierilor în aprovizionare și a îndoielilor legate de vaccinurile produse de AstraZeneca și Johnson & Johnson, potrivit mediafax.ro.

„Vaccinurile sunt adevărata ieșire din aceste luni foarte dificile”, a scris Speranza pe Twitter.

Guvernul italian a declarat că până vineri, au fost efectuate aproximativ 19,4 milioane de vaccinări, 5,8 milioane de persoane fiind supuse ciclului complet de vaccinare - puțin sub 10% din populația totală.

Cifrele sunt în concordanță cu media Uniunii Europene.

Matteo Villa, un analist care a urmărit campania de vaccinare din Italia, a spus că menținerea acestui ritm de vaccinare în următoarele săptămâni este puțin probabilă, din cauza aprovizionării.

"Probabil că nu vom face 500.000 de doze în fiecare zi până la sfârșitul lunii mai", a spus Villa, cercetător la think-tank-ul ISPI.

La începutul anului, Italia prognoza că va primi aproximativ 57,2 milioane de doze în al doilea trimestru al anului, dar Villa a spus că va primi doar 36 de milioane.

Pfizer părea pregătit să livreze 25,3 milioane dintre acestea, mult mai mult decât promisese inițial, a spus Villa, dar ceilalți producători - AstraZeneca, Johnson & Johnson și Moderna - vor oferi mult mai puține doze decât se spera inițial.

Și firma germană de biotehnologie CureVac urma să trimită 5,4 milioane de doze din noul său vaccin în acest trimestru, dar nu a obținut încă aprobarea autorităților de reglementare europene.

Francesco Figliuolo, un expert în logistică militară, care este comisarul italian pentru coronavirus, a declarat joi că speră că 60% din populația adultă să fie vaccinată până la jumătatea lunii iulie, cu o imunitate de grup de 80% prognozată pentru sfârșitul lunii septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.