Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italianul Antonio Urso este noul secretar general al Federaţiei internaţionale (IWF)

www.romaniatv.net
haltere

Italianul Antonio Urso a fost ales în funcţia de secretar general al Federaţiei internaţionale de haltere (IWF), învingându-l la o diferenţă de un singur vot (64 la 63) pe contracandidatul său, peruanul Jose Quinones, cu ocazia repetării votului pentru această funcţie, a anunţat această organizaţie, citată de EFE, potrivit Agerpres.

Primul vot a avut loc sâmbăta trecută, iar Quinones a fost declarat câştigător în mod neregulamentar, pentru că normele IWF cer o majoritate absolută, iar oficialul peruan obţinuse doar o majoritate simplă.

Quinones a primit atunci 68 de voturi, Urso 60 de voturi, iar al treilea candidat, iranianul Ali Moradi, a obţinut 16 voturi. Majoritatea absolută a acestor 114 voturi ar fi fost 73.

IWF a precizat că a fost vorba de o "eroare umană" şi a convocat noi alegeri pentru joi, între Quinones şi Urso, cei care au primit cele mai multe voturi.

Noul vot pentru alegerea secretarului general a fost efectuat electronic şi doar membrii IWF care au participat fizic sau online la adunarea organizaţiei, desfăşurată la Tirana în urmă cu o săptămână, au putut vota.

"Este începutul unei noi ere în IWF", a declarat după victorie Antonio Urso, considerat un reformator în cadrul federaţiei.

IWF se afla într-o situaţie interimară din 2020, când a demisionat ungurul Tamas Ajan, care în urmă cu două săptămâni a fost suspendat pe viaţă de Tribunalul de Arbitraj pentru Sport, împreună cu Nicu Vlad, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Haltere, pentru implicarea lor în cazuri de dopaj.

Sâmbăta trecută, irakianul Mohamed Jaloud a fost votat în funcţia de preşedinte al IWF, impunând-se în faţa altor zece candidaţi, după o procedură afectată de revendicări şi dispute verbale. Federaţia internaţională de haltere a ajuns să aibă trei preşedinţi diferiţi în cinci zile.

Noul consiliu de administraţie este un amestec de lideri din vremea lui Aján şi figuri noi, însă procesul de reformă din cadrul federaţiei nu îndeplineşte încă standardele pe care CIO le cere IWF pentru a menţine halterele la Jocurile Olimpice. De altfel, acest sport nu este inclus în programul JO 2028 de la Los Angeles, în aşteptarea reformelor necesare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.