Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ivan Toney, internațional englez, a fost suspendat opt luni: a recunoscut 232 de încălcări ale regulamentului FA

pariuri

Atacantul Ivan Toney (Brentford) a primit doar opt luni de suspendare având în vedere ''remuşcările sincere'', comportamentului său bun pe teren şi în afara lui, dar şi pentru că a fost diagnosticat cu dependenţă de pariuri, a anunţat, vineri, Federaţia engleză de fotbal (FA), citată de Reuters.

Toney (27 ani) a fost suspendat opt luni şi amendat cu 50.000 de lire sterline la mijlocul acestei luni după ce a recunoscut 232 de încălcări are regulamentului FA privind pariurilor, după ce a pariat inclusiv pe meciuri în care a jucat.

Comisia independentă a FA a publicat motivarea deciziei, în care precizează că toate părţile au fost de acord să reducă suspendarea de la 11 luni la 8 datorită vârstei sale şi a dependenţei de pariuri.

'Motivele includ vârsta relativ tânără când a început să parieze, comportamentul său corect şi regretul sincer pe care şi l-a exprimat în faţa comisiei'', a arătat FA.

''În plus, şi de mare importanţă, comisia a considerat că o reducere semnificativă trebuie făcută pentru a reflecta diagnosticul de dependenţă de pariuri identificat (de un expert în psihiatrie). Toney este determinat să trateze problema legată de pariuri prin terapie la finalul sezonului. Luând în considerare toate aceste chestiuni, comisia a redus sancţiunea cu trei luni, la o suspendare de opt luni'', a precizat federaţia engleză.

Reuters menţionează că internaţionalul englez ar fi primit 15 luni de suspendare dacă nu ar fi pledat vinovat.

Toney este suspendat până la data de 16 ianuarie 2024, dar va putea să se antreneze cu lotul lui Brentford şi să participe la meciuri de pregătire cu începere din 17 septembrie.

FA a indicat faptul că 126 din meciurile pe care a pariat Toney erau din competiţiile în care Brentford participa sau era eligibilă să participe. Atacantul a făcut 15 pariuri că va marca în 9 meciuri în care a jucat, una dintre ''cele mai serioase'' acuzaţii, având în vedere că titularizarea sa în partidele respective nu era informaţie publică în acel moment. Federaţia a mai precizat că Toney a făcut 13 pariuri că echipa sa, Newcastle Unite, va pierde şapte meciuri între august 2017 şi martie 2018, când se afla la Wigan, sub formă de împrumut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.