Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jack Dorsey despre venitul de bază universal (UBI): Bitcoin încurajează transparența, gândirea pe termen lung

Inc.com
jack dorsey

Cofondatorul Twitter și CEO-ul Block (anterior Square) Jack Dorsey a discutat despre implicațiile unei strategii de venit de bază universal (UBI) alimentată de Bitcoin ( BTC ) cu candidatul SUA la Congres și o profesoară cu normă întreagă, Aarika Rhodes, conform cointelegraph.com.

„Obscuritatea informațiilor obligă și îi stimulează pe oameni să adopte comportamente negative (financiare) care nu funcționează pentru ei, pentru comunitatea sau familia lor”, a spus Dorsey, subliniind lipsa de transparență în cadrul sistemului financiar centralizat existent.

„Dacă există un lucru pe care să se concentreze în Bitcoin – operațiunile sunt transparente, codul este transparent, politica este transparentă.”

Această bază de bază a BTC este ceea ce Dorsey crede că are potențialul de a rezolva numeroase cazuri de utilizare și probleme ca rezultat direct al utilizării monedei fiduciare. Prin inițiative de afaceri, inclusiv Start Small, antreprenorul a investit peste 55 de milioane de dolari în Statele Unite și în străinătate pentru a experimenta UBI.

„Suntem pe cale să facem un test al conceptului de tip UBI și cu Bitcoin.”

Experimentul UBI alimentat de BTC al lui Dorsey va implica crearea unei comunități la scară mică, în buclă închisă, de vânzători și comercianți care aderă la standardele Bitcoin. Pe baza coeficientului de fericire și a dorinței de a participa, el intenționează să identifice cazuri de utilizare pentru implementare la scară largă.

Rhodes crede cu tărie că implicarea Bitcoin va reduce costurile legate de comisioanele bancare:

„Când aveți ceva de genul Lightning (rețea), unde puteți tranzacționa la comisioane foarte mici, este un beneficiu pentru toată lumea. Nu contează unde sunt din punct de vedere economic.”

În ceea ce privește alfabetizarea financiară, Dorsey a spus că adoptarea standardului Bitcoin inculcă o gândire pe termen lung, totuși, scepticismul său față de un venit de bază universal alimentat de BTC se va reduce pe baza rezultatelor prezentate de experimentele în curs:

„Doar acea acțiune de a-l deține (BTC) va schimba mentalitatea oamenilor în moduri fundamentale, care sunt net pozitive și complexe în comunitățile lor și încurajează alte acțiuni, cum ar fi vânzătorii și comercianții din jurul lor, care fac lucruri similare.”

Alături de beneficiile care vin cu standardul Bitcoin, Dorsey este, de asemenea, vigilent cu privire la efectele sale negative. În final, el a evidențiat ineficiența politicilor guvernamentale și modul în care UBI ajută la abordarea unora dintre provocări:

„Dacă intenționați să ajutați oamenii dându-le bani direct, este mult mai bun decât banii pe care guvernele (federale și locale) îi cheltuiesc pe aceste structuri de sprijin existente. Nu ajută oamenii.”

Într-un interviu recent cu CEO-ul MicroStrategy, Michael Saylor, Dorsey a opinat că Facebook (rebranded ulterior ca Meta) ar fi trebuit să folosească un protocol deschis precum Bitcoin, în loc să încerce să-și creeze propria monedă, Diem.

După cum a raportat Cointelegraph, Dorsey a adăugat că a face BTC mai accesibil ar beneficia și de multe dintre serviciile Meta de mesagerie instantanee și voce peste IP, cum ar fi Facebook Messenger, Instagram și WhatsApp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.