Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmii din Harghita au alungat un urs de lângă o gospodărie

unilad.co.uk
urs

Un urs a fost alungat de jandarmii harghiteni de lângă o gospodărie, în noaptea de luni spre marţi, animalul fiind atras cel mai probabil de resturile menajere aflate în apropierea casei, potrivit news.ro.

Potrivit Jandarmeriei Harghita, o femeie a sunat la 112 luni, în jurul orei 23.53, spunând că ar fi observat doi urşi în spatele grădinii sale, la o casă situată la intrarea în comuna Voşlăbeni, dinspre comuna Suseni, în apropierea drumului pentru utilaje agricole şi a căii ferate, la o oarecare distanţă de celelalte case ale comunei.

Citeşte şi: Cel dintâi PAZNIC al insulei Belina a divulgat tot ce știa despre secretele locului - Ce detalii a oferit judecătorului în dosarul de corupție

“În zonă s-a deplasat imediat o patrulă de jandarmerie, care a confirmat prezenţa unui singur urs. Întunericul, vegetaţia deasă şi ceaţa au îngreunat acţiunea jandarmilor, dar aceştia au reuşit să îndepărteze animalul din zona respectivă, înspre pădure. La ora actuală nu există niciun pericol iminent pentru locuitorii din comună. Se pare că ursul a fost atras de resturi menajere, aflate în apropierea casei respective”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei.

Jandarmii au rămas pentru o perioadă în zonă pentru a se asigura că ursul nu revine.

El recomandă cetăţenilor să anunţe la 112 prezenţa urşilor în zonele locuite, să nu încerce să-i alunge ei, să manifeste grijă în depozitarea resturilor menajere, să nu-i hrănească şi nici să nu se apropie de ei cu scopul de a-i filma ori fotografia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.