Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmul din Giurgiu surprins în timp ce ar fi lovit un elev şi-a prezentat demisia

Inquam Photos/ Octav Ganea
miting sustinere jandarmerie

Purtătoarea de cuvânt a IJJ Giurgiu, Nicoleta Beianu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că jandarmul care apare în imaginile difuzate în mass-media cu mâna ridicată asupra unui elev de la liceul din Mihăileşti, judeţul Giurgiu, şi-a dat în cursul acestei zile demisia din funcţie şi va suporta rigorile legii potrivit Agerpres.

"Imaginile care surprind evenimentul vor fi puse la dispoziţia procurorului din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti desemnat să cerceteze cazul, asigurăm opinia publică că un asemenea comportament nu este tolerat la nivelul Jandarmeriei şi ne delimităm cu tărie de situaţia care apare în imagini. Vom sprijini organele de anchetă cu tot ceea ce ni se va solicita şi, pentru comportamentul lui, subofiţerul va suporta consecinţele. Regretăm acest eveniment şi vom lua măsuri ca asemenea fapte să nu se mai repete. În această dimineaţă subofiţerul jandarm s-a prezentat la sediul IJJ Giurgiu şi şi-a dat demisia", a declarat Nicoleta Beianu.

Într-o filmare prezentată în presă apar imagini cu un jandarm care a ridicat mâna asupra unui elev de la Liceul Tehnologic Tiu Dumitrescu din Mihăileşti, acest incident având loc luni, 10 iunie.

"Subofiţerul jandarm era angajat în cadrul IJJ Giurgiu din anul 2005, a avut un comportament bun şi nu am mai constatat la acesta o situaţie de genul acesta. Luni, 10 iunie, subofiţerul jandarm care făcea parte din Detaşamentul Singureni al IJJ Giurgiu asigura măsurile de ordine publică la bacalaureat la Liceul Tehnologic Tiu Dumitrescu din Mihăileşti, timp în care a atras atenţia unor elevi aflaţi în incinta liceului şi care nu susţineau bacalaureatul că fac prea mult zgomot şi deranjează examenul de bacalaureat. Un elev i-ar fi adresat injurii şi atunci s-a petrecut incidentul ce a fost surprins de camerele de supraveghere din şcoală", a încheiat Nicoleta Beianu.

Jandarmeria Română a informat, miercuri, că a demarat procedurile pentru punerea la dispoziţia Parchetului Militar a tuturor informaţiilor legate de acest caz, pentru soluţionarea cât mai urgentă a cauzei.

"Jandarmeria Română dezaprobă cu fermitate astfel de comportamente individuale, care aduc atingere onoarei şi demnităţii militare şi lezează integritatea fizică a persoanei, şi se delimitează de atitudinea jandarmului implicat în incident", afirmă conducerea Jandarmeriei Române într-o precizare transmisă cu privire la acest caz.

Pentru evitarea pe viitor a unor situaţii de acest gen, conducerea Jandarmeriei Române a dispus constituirea unei comisii de verificare şi control, care va analiza cauzele ce au condus la producerea acestui eveniment, se mai menţionează în comunicarea menţionată transmisă de reprezentanţii Jandarmeriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.