Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jane Fonda - premiu pentru întreaga activitate

Actriţa americană Jane Fonda va fi distinsă toamna aceasta cu un premiu onorific, la Festivalul Lumiere 2018 care va avea loc la Lyon şi care recompensează anual o personalitate a celei de-a şaptea arte, în oraşul în care fraţii Louis şi Auguste au patentat cinematograful în 1895, relatează luni EFE, preluată de Agerpres.

Jane Fonda este a doua actriţă care primeşte această distincţie, după Catherine Deneuve în 2016, şi se alătură astfel unei liste de celebrităţi din care mai fac parte Clint Eastwood (2009), Quentin Tarantino (2013), Pedro Almodóvar (2014) sau Wong Kar-wai (2017).

Actriţa, care este şi producătoare, a mărturisit că este o mare onoare pentru ea să fie distinsă cu acest premiu, care îi va fi înmânat la 19 octombrie.

Jane Fonda, 80 de ani, "a strălucit pe firmamentul de la Hollywood fără să renunţe vreodată la convingerile sale", a declarat preşedintele juriului condus de Thierry Frémaux, care este totodată şi delegat general al Festivalului de la Cannes.

Într-un comunicat, organizatorii au reamintit cariera îndelungată a lui Jane Fonda, actriţă care a lucrat sub bagheta regizorală a lui Sidney Pollack, Arthur Penn, René Clément sau Roger Vadim.

O carieră care i-a adus două premii Oscar, pentru ''Klute'' în 1972 şi ''Coming Home'' în 1979, presărată de filme memorabile precum ''Julia'', ''On golden pont'' sau ''The China Syndrome''.

Festivalul Lumiere 2018 se va desfăşura în perioada 13 - 21 octombrie şi va include proiecţii, expoziţii şi întâlniri cu profesionişti din domeniu. Anul acesta, festivalul o va avea ca invitată pe reputata actriţă norvegiană Liv Ullmann şi include în program o retrospectivă dedicată regizorului francez Henri Decoin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.