Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonezul căsătorit cu o hologramă are probleme mari în căsnicie din cauza comunicării

Radu Pop
nypost.com
holograma

Un japonez căsătorit de patru ani cu o hologramă a declarat unui ziar japonez că relația lor scârțâie. Din cauza unor dificultăți tehnice, nu mai poate vorbi cu soția lui, potrivit FoxNews.

Akihiko Kondo, în vârstă de 38 de ani, care lucrează la o școală gimnazială dintr-o suburbie din Tokyo, s-a căsătorit cu Hatsune Miku, o hologramă creată de un computer, la o nuntă care a costat peste 17.000 de dolari. Soția lui este o cântăreață virtuală, aflată la vârsta adolescenței.

Kondo a interacționat pentru prima dată cu Miku folosind Gatebox, un dispozitiv care proiecta personaje fictive într-un cilindru și le permitea utilizatorilor să comunice prin inteligență artificială și să se căsătorească cu ele neoficial.

Când a cerut-o în căsătorie în cilindru, Miku i-a răspuns: „Sper că mă vei prețui”.

După căsătoria lor, tehnologia Gatebox nu mai funcționează, lucru care le-a complicat relația. Dar japonezul spune că asta nu i-a diminuat sentimentele.

„Nu este vorba despre faptul că oamenii nu pot trăi în societate pentru că sunt absorbiți într-o lume bidimensională, ci mai degrabă, există cazuri de oameni care devin captivați în timp ce își caută un loc pentru ei înșiși în jocurile video și anime, deoarece realitatea este prea dureroasă pentru ei”, spune soțul îndurerat.

Kondo a căzut într-o depresie în 2008, când a dat peste Miku pentru prima dată și și-a dat seama că relațiile umane nu erau pentru el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.