Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia AMENINȚĂ Phenianul cu represalii urgente, după ultima racheta lansată asupra ei: 'Nu va avea un viitor luminos'

racheta

Japonia "nu va tolera niciodată actele provocatoare ale Coreii de Nord care ameninţă pacea în lume", a declarat vineri premierul nipon, Shinzo Abe, după un nou tir de rachetă al Phenianului deasupra Japoniei, transmite AFP.

"Nu vom admite niciodată ca Phenianul să încalce dorinţa de pace a comunităţii internaţionale, dorinţă pe care o arată rezoluţiile ONU, şi să îşi continue acţiunile sale scandaloase", le-a declarat jurnaliştilor Shinzo Abe la scurt timp după revenirea din India.

Citește și: ALERTĂ - Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică deasupra Japoniei

"Dacă Coreea de Nord continuă pe această cale, nu va avea un viitor luminos. Vom face în aşa fel ca regimul nord-coreean să înţeleagă asta", a adăugat el.

Shinzo Abe a lansat un apel la o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU şi a subliniat: "a sosit timpul ca întreaga comunitate internaţională să fie unită".

Coreea de Nord a lansat vineri dimineaţă (ora Tokyo) o rachetă, din cartierul Sunan al capitalei Phenian, care a survolat Japonia, a anunţat guvernul nipon.

Citește și: Kurzii din Siria au dat lovitura: Au prins un cetăţean american care lupta pentru ISIS

Dispozitivul a survolat insula japoneză Hokkaido (nord) la orele 07.26 (joi, 22.06 GMT), au precizat autorităţile de la Tokyo, subliniind că sistemul de avertizare J-Alert a fost declanşat în mai multe regiuni din nordul arhipelagului, anunță Agerpres.

A fost a doua oară în mai puţin de o lună când o rachetă nord-coreeană a survolat arhipelagul nipon. Precedentul dispozitiv a trecut peste nordul Japoniei la 29 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.