Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia este în pragul DISPERĂRII: ALERTĂ MAXIMĂ la Tokyo, din cauza epidemiei de COVID-19

https://mywowo.net/
podul curcubeu tokyo

Autorităţile nipone au instituit cel mai înalt nivel de alertă pentru coronavirus la Tokyo în urma unei recrudescenţe a cazurilor de contaminări cu SARS-CoV-2, a avertizat miercuri guvernatoarea capitalei nipone Yuriko Koike, citată de AFP.

"Experţii tocmai ne-au spus că situaţia legată de propagarea noului coronavirus este de nivelul 4 pe o scară de risc de la 1 la 4, ceea ce înseamnă că acesta 'pare să se răspândească'", a afirmat Koike într-o reuniune consacrată pandemiei de COVID-19, scrie agerpres.ro.

Citește și: Olguța Vasilescu, palmă pentru ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Nu a făcut ceea ce are în prerogative

Totuşi această alertă "roşie" în imensa capitală a Japoniei cu 14 milioane de locuitori încorporată într-un megapolis de 37 milioane de persoane, cel mai populat din lume, nu înseamnă că municipalitatea va solicita închiderea întreprinderilor sau amânarea evenimentelor.

Un grup de experţi a indicat miercuri că la Tokyo se înregistrează o creştere a numărului de cazuri de infecţii în rândul populaţiei tinere, constatând contaminări cu noul coronavirus în localurile de noapte, dar şi la locul de muncă şi în cadrul familiilor.

Citește și: Ciolacu: ‘Am un singur mesaj pentru Iohannis și Orban: nu dublați alocațiile, vă măturăm guvernarea!’

"Analiza noastră este că suntem nevoiţi să constatăm că acesta este steagul roşu, cel mai înalt nivel, dacă ne uităm doar la cifre", a declarat Norio Ohmagari, unul dintre experţi.

Starea de urgenţă instituită în lunile aprilie-mai în Japonia nu a condus la o izolare la domiciliu aşa cum s-a putut vedea în Europa, legea nepermiţând utilizarea metodelor coercitive pentru ca oamenii să se autoizoleze la domiciliu.

Citește și: Reacția procurorului general privind decizia din dosarul 10 August: ‘Rolul nostru este să administrăm probele conform legii’

Premierul Shinzo Abe a ridicat-o la sfârşitul lunii mai şi în prezent pare puţin înclinat să o restabilească pe fondul unei economii în recesiune pentru prima oară din 2015.

Dar numărul de noi cazuri de contaminare zilnice a crescut de atunci, atingând un record de 243 în cursul săptămânii trecute la Tokyo.

Citește și: Eugen Tomac: ‘Imaginile Mineriadei din 10 august, ne arată că represiunea s-a făcut la ordin politic și dincolo de limitele legii’

Japonia a fost relativ ocolită de pandemie cu puţin peste 22.500 de cazuri înregistrate şi aproximativ 1.000 de decese de la începutul crizei. Niciun deces din cauza COVID-19 nu a fost semnalat la Tokyo de trei săptămâni.

Frontierele ţării rămân închise. Japonia refuză intrarea pe teritoriul său pentru non-japonezi din mai mult de 100 de ţări, inclusiv străini cu statut de rezident permanent în Japonia.

Citește și: Oficial! Klaus Iohannis: Starea de alertă va fi prelungită! Ce restricții vor fi

Totuşi, autorităţile au lansat o campanie de încurajare a turismului intern, o iniţiativă care a suscitat temeri cu privire la răspândirea coronavirusului în arhipelag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.