Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia pași spre un yen digital până în 2022

monitoruldeneamt.ro
Japonia steag

O persoană politică japoneză, care conduce un grup de monede digitale pentru partidul de guvernământ din Japonia, a declarat că țara sa va avea o idee mai bună despre ce să se aștepte de la un yen digital până la sfârșitul anului 2022.

Reuters a raportat luni că Hideki Murai de la Partidul Liberal Democrat a declarat că Japonia va avea în curând o „viziune mai clară” despre cum ar arăta moneda digitală a băncii centrale (CBDC).

Oficialul a mai spus că mai multe detalii despre designul CBDC ar putea declanșa o dezbatere cu privire la modul în care emiterea acestuia ar putea afecta instituțiile financiare. Preocupările sunt contrare concluziei băncii că un yen digital nu ar afecta negativ afacerile private, cu condiția ca acestea să fie concepute corespunzător.

Murai a declarat că băncile comerciale vor beneficia de o trecere la controlul băncii asupra datelor și afacerilor clienților, a raportat Reuters.

„Dacă BOJ ar emite CBDC, ar avea un impact uriaș asupra instituțiilor financiare și asupra sistemului de decontare al Japoniei”, a spus Murai, așa cum este citat în raport. „CBDC are potențialul de a remodela complet modificările care au loc în industria financiară japoneză.”

În martie, Banca Japoniei a lansat un comitet de legătură și coordonare înainte de planurile sale de a desfășura un „experiment inițial” sau faza de dovadă a conceptului în aprilie. În timp ce banca centrală a subliniat că nu este încă pregătită să implementeze un CBDC, ultimele comentarii ale unui oficial public demonstrează dorința de a continua dezvoltarea unei monede digitale.

China, care în prezent conduce lumea în experimentarea și punerea în aplicare a CBDC, a continuat cu eforturile sale de digitalizare a monedei sale naționale. China se așteaptă să aibă în circulație anumite părți din CBDC până când Olimpiada de iarnă se va desfășura în luna februarie a anului viitor.

Banca Japoniei, însă, nu consideră acest lucru ca o amenințare pentru dolarul SUA și statutul său de monedă de rezervă globală, potrivit rapoartelor anterioare - Deși planurile băncii de a continua cu un CBDC indică că, cel puțin, se menține Planurile Chinei care sunt ferm pe radar.

„Dacă un yuan digital devine atât de convenabil, este frecvent utilizat de turiști sau devine un mijloc principal de decontare pentru comerț, relația dintre yen și yuan s-ar putea schimba” degradând statutul yenului ca monedă de refugiu, a spus Murai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.