Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jenson Button, campion mondial de Formula 1, va participa în Campionatul Mondial de Anduranță în 2024

Formula1.com
Formula 1

Britanicul Jenson Button, campion mondial de Formula 1 în 2009, va concura anul viitor în Campionatul Mondial de anduranţă (WEC) la Hertz Team JOTA, la categoria Hypercar, a anunţat vineri echipa sa, citată de AFP.

Britanicul va împărţi volanul maşinii Porsche 963 cu numărul 38 cu compatriotul său Phil Hanson şi danezul Oliver Rasmussen, potrivit Agerpres.

"Coechipierii mei Oliver Rasmussen şi Phil Hanson au o experienţă bogată în cursele auto. Este un element cheie, deoarece munca în echipă este în centrul curselor de anduranţă", a declarat Jenson Button într-un comunicat.

În 2024, tânăra categorie Hypercar (înfiinţată în 2021), devenită vitrina WEC, va ajunge la un număr record de 19 echipe înscrise, cu nouă constructori diferiţi: Alpine, BMW, Cadillac, Ferrari, Isotta Fraschini, Lamborghini, Peugeot, Porsche şi Toyota.

Jenson Button revine în anduranţă după ce a concurat pentru SMP Racing în perioada LMP2, în sezonul 2018/2019. Atunci, el a încheiat pe locul 3 în cursa de 6 ore de la Shanghai.

Mai recent, fostul pilot de F1 s-a familiarizat cu maşina Porsche 963 cu ocazia ultimei etape din IMSA, campionatul de anduranţă din SUA, sub culorile JDC-Miller MotorSports.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.