Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jim Mattis neagă că trimiterea soldaților la granița cu mexicul este o acțiune politică

www.americasfreedomfighters.com
Jim Mattis

Secretarul Apărării din SUA, Jim Mattis, a respins miercuri criticile faţă de trimiterea soldaţilor la graniţa cu Mexicul, conform cărora acţiunea este una politică, scrie Reuters.

„Susţinerea pe care i-o acordăm secretarului pentru securitatea naţională este una practică bazată pe cererile de la comisarul poliţiei vamale, aşa că nu facem mişcări politice”, a declarat Mattis după o întâlnire cu omologul său sud-coreean la Pentagon.

Mai multe grupări printre care şi American Civil Liberties Union l-au acuzat pe preşedintele american, Donald Trump, că profită din punct de vedere politic de pe urma armatei înaintea alegerilor de la mijlocul mandatului de pe 6 noiembrie.

Multe întrebări rămân fără răspuns la câteva zile după ce Pentagonul a anunţat trimiterea a peste 5.200 de soldaţi la graniţă. Preşedintele american, Donald Trump, şi-a înăsprit atitudinea faţă de imigraţie înainte de alegerile de la jumătatea mandatului de pe 6 noiembrie. El a atras atenţia faţă de o caravană de migranţi care încearcă să ajungă în SUA prin Mexic.

“Decizia de a trimite 5.200 de soldaţi la graniţa de sud este o mişcare politică şi a creat un precedent grav, fiind un abuz de putere”, a declarat Kelly Magsmen, un fost oficial al Pentagonului. Ea lucrează în prezent pentru centrul de cercetare American Progress.

Decizia lui Trump de a chema armata pare să fie contrară practicilor anterioare. În ultimii ani, astfel de operaţiuni erau gestionate de Garda Naţională, membrii săi fiind soldaţi part-time chemaţi la datorie în cazul unor urgenţe interne.

Pentagonul a identificat 7.000 de soldaţi ce ar putea fi trimişi la graniţa cu Mexicul dacă ar fi nevoie, a anunţat un oficial american pentru Reuters.

Marţi, generalul american care supraveghează trimiterea a peste 5.200 de soldaţi la graniţa cu Mexicul a declarat că numărul lor va creşte, dar nu a precizat cu cât sau costul operaţiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.