Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocul lui MRU, jolly jocker-ul lui Iohannis

Președintele Klaus Iohannis se află în acest moment în Republica Moldova. Nu e o simplă vizită oficială în statul vecin... Președintele nu s-a limitat doar la întâlniri cu președintele și premierul așa cum se face protocolar la orice vizită oficială... ci mult mai  mult.

Klaus Iohannis s-a văzut cu liderii partidelor declarate pro-europene. Două din ele sunt în noua coaliție guvernamentală (Partidul Liberal Democrat - Filat și Partidul Democrat - Lupu), iar al III-lea (Partidul Liberal) în opoziție.

În tot acest joc principalul actor este consilierul personal și onorific al președintelui, senatorul PNL Mihai Razvan Ungureanu. Acesta a venit in Republica Moldova cu câteva zile înainte și a stabilit toate întâlnirile președintelui - persoane agreate și neagreate. Tot MRU a fost cel care l-a întâmpinat la scara avionului prezidențial și a participat la absolut toate întâlnirile, iar președintele Timofti a fost cel care a replicat atunci când a fost prezentat de președintele Iohannis: ”Domnul Ungureanu.... dar este prietenul nostru al tuturor”.

Deși e doar consilier onorific pare omul cu care Iohannis încearcă majoritatea ușilor închise și nu numai. A fost vehiculat ca posibil nou director al SIE, dar pare mai mult candidat pentru funcția de premier care în acest moment joacă rolul de emisar special.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.