Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocuri centrifuge în PNL: S-au acumulat nemulțumiri care vor fi 'jucate' în următoarea perioadă. Miroase a Congres rapid (surse)

Inquam Photos / George Calin
florin citu pnl

Apele sunt din nou agitate în Partidul Național Liberal, cu o parte din lideri punând la cale debarcarea lui Florin Cîțu din fruntea partidului și înlocuirea acestuia cu premierul Nicolae Ciucă. În presă a apărut informația, lansată „pe surse” de unii liberali, că 40 de lideri de organizații județene PNL au semnat o solicitare prin care îi solicită lui Florin Cîțu să demisioneze de la șeia PNL. De partea cealaltă, tabăra din jurul lui Florin Cîțu susține că totul este un „joc de glezne” în care adversarii interni supralicitează, iar în realitate mai bine de 20 de lideri de filiale nu au semnat scrisoarea nemulțumiților.

Ceea ce a umplut paharul nemulțumirilor în PNL ar fi fost scurgerea în presă a faptului că urmează o remaniere a miniștrilor liberali. Anunțul nu i-ar căzut bine nici ministrului de Interne, Lucian Bode, prim-vicepreședinte PNL, și cu atât mai puțîn premierului, care a și avut o izbucnire la adresa lui Cîțu în ședința BEx. Și Rareș Bogdan, alt prim-vicepreședinte PNL, l-a criticat pe Cîțu pentru anunț, cum la fel a făcut și Gheorghe Flutur, al cărui protejat, ministrul Energiei, era vizat de remanierea lui Cîțu.

Tabăra Ciucă ar dori să răspândească în partid convingerea că președintele Iohannis și-a dat acordul pentru schimbarea lui Cîțu cu Ciucă. O parte dintre prim-vicepreședinți ar fi avut o discuție cu președintele Iohannis despre situația din PNL și au transmis mai departe informația că Iohannis e nemulțumit de Cîțu care sabotează coaliția de guvernare prin atacurile la miniștrii PSD și prin anunțarea unor măsuri personale, neconvenite în coaliție.

Liderii din tabăra anti-Cîțu au început să strângă semnături pentru convocarea unui Congres extraordinar. Însă surse din partid spun că se încearcă o debarcare mai rapidă a lui Cîțu și a lui Vîlceanu, cei doi urmând să fie forțați să demisioneze, astfel încât să ajungă Ciucă președinte interimar, iar Bode să fie secretar general.

Unele discuții ar fi avut deja loc între Cîțu și tabăra nemulțumiților, doar că președintele PNL nu ar fi dispus să renunțe. În ultimele săptămâni, Cîțu a început un turneu prin filiale, pentru a-și asigura sprijinul a cât mai multor organizațîi. Rezultatele demersului sunt deocamdată incerte.

În mijlocul crizei din partidul, Florin Cîțu plecat în SUA, mișcarea având și rolul de a-i aduce un plus de imagine inclusiv în interiorul PNL. Contestatarii fostului premier susțin că acesta ar fi încercat fără succes să discute cu președintele Iohannis. Una dintre variantele vehiculate ar fi aceea ca Florin Cîțu să renunțe la funcția din partid în schimbul funcției de ministru de Finanțe, variantă care ar fi căzut. Chiar și funcția de președinte al Senatului ar putea să fie pierdută de Cîțu, dacă adversarii săi din partid și-ar duce planurile la îndeplinire.

Deocamdată, Florin Cîțu nu a comentat public aceste informații lansate „pe surse” din interiorul partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.