Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocurile de culise din PC: cum și-a pierdut Dan Voiculescu partidul

Dan Voiculescu a fost fondatorul PC și stăpânul absolut al acestui partid. Odată cu intrarea sa la închisoare, în partid a început o bătălie pe viață și pe moarte între tabăra lui Daniel Constantin și primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Surse din interiorul PC ne-au explicat mizele pe termen lung ale acestei bătălii. Daniel Constantin a fost impus la conducerea PC de către Dan Voiculescu, dar odată cu intrarea acestuia la închisoare s-a rupt total de părintele său politic. Pirueta lui Constantin i-a adus atacuri extrem de virulente din partea apropiaților lui Dan Voiculescu și, totodată, o revoltă în partid din partea taberei Piedone, care a încercat să speculeze momentul, să organizeze un puci și să preia partidul.

În ciuda acestor lovituri, Daniel Constantin și-a ținut aproape mare parte din partid și a încercat să joace politic. Ultimul pas din această strategie a fost devoalat: Constantin duce PC-ul spre o fuziune cu PLR, schimbă denumirea partidului, sigla și tot ceea ce amintea de Dan Voiculescu.

După această declarație de independență, Daniel Constantin a ieșit la atacuri publice împotriva lui Voiculescu, pentru că jocurile sunt deja făcute.

De partea cealaltă, tabăra Piedone a încercat să speculeze momentul și să-l dărâme pe Daniel Constantin. În același timp, tabăra Piedone a avut grijă să își anunțe propria ruptură de Dan Voiculescu.

Chiar dacă Piedone este cel mai tare vehicul electoral al PC și are alături toate vedetele PC: Cristiana Anghel, Dumitru Pelican și Ilie Năstase, forța acestora nu este suficient de mare pentru a reuși un atac decisiv la poziția lui Constantin.

În acest moment, Dan Voiculescu a rămas doar o umbră asupra PC, un soi de pată neagră de care, atât Daniel Constantin, cât și Piedone încearcă să scape. Constantin a fost mai iute de picior și a găsit soluția: distruge partidul lui Voiculescu, merge alături de Tăriceanu&Ponta și face un partid nou, despre care doar rău voitorii își vor mai aduce aminte că, undeva în negura timpurilor, a fost opera lui Dan Voiculescu.

Piedone va rămane alături de vedetele din partid, majoritatea cu alte gânduri decât bătălia politică. Ilie Năstase nu mai dorește să candideze la un nou mandat de parlamentar, Cristiana Anghel ezită și Dumitru Pelican parcă s-ar lăsa de jocurile politice.

Sursa FOTO: EvZ

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.