Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Dakar se vor derula între 31 octombrie şi 13 noiembrie 2026

digisport.ro
jocuri olimpice
Pentru fixarea perioadei de 14 zile necesare pentru desfăşurarea competiţiei, Comitetul Executiv al CIO a ţinut cont de "orarele şcolilor şi universităţilor, pentru a se adapta mai bine la programul şcolar al sportivilor, condiţiilor meteorologice şi altor evenimente sportive şi celebrări internaţionale", a explicat forul olimpic mondial.

Jocurile Olimpice ale Tineretului din 2026 de la Dakar, primul eveniment olimpic de pe continentul african, "vor coincide, de asemenea, cu Ziua Tineretului African", pe 1 noiembrie, "permiţând şcolarilor să aibă mai mult timp să participe şi să contribuie la Jocurile Olimpice ale Tineretului".

Lansate la Singapore în 2010, pentru Jocurile de vară, şi la Innsbruck, în 2012, pentru Jocurile de iarnă, Jocurile Olimpice ale Tineretului reunesc sportivi cu vârste între 15 şi 18 ani, pentru un program sportiv inspirat din cel al Jocurilor Olimpice, dar care permite şi testarea unor noi discipline.

Ultima ediţie a JOT de vară a avut loc în 2018, la Buenos Aires, competiţia reunind în total circa 4.000 de sportivi. Cu această ocazie şi-a făcut apariţia în program breakdance-ul, care a fost ulterior adoptat ca "sport suplimentar" pentru Jocurile Olimpice 2024 de al Paris.

Ultimele JOT de iarnă au avut loc la Lausanne (Elveţia), în 2020, cu 1.872 de tineri sportivi participanţi, iar următoarele vor avea loc în 2024, la Gangwon, în Coreea de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.