Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocurile Olimpice - Sportivii sunt deja cu gândul la vara anului viitor, fiecare se pregăteşte cu echipamentul din dotare

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Mihai Covaliu

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că sportivii români sunt deja cu gândul la Jocurile Olimpice de anul viitor şi că fiecare se pregăteşte acasă cu "echipamentul din dotare" potrivit Agerpres.

El a precizat că sportivii sunt în legătură cu psihologii sportivi care au un rol important în această perioadă în care există restricţii de mobilitate din cauza pandemiei de COVID-19.

"Sportivii sunt deja cu gândul la vara anului viitor, găsesc noi soluţii de a se pregăti acasă. Ţin legătura cu membrii staff-urilor, cu federaţiile. Aici psihologii sportivi au un rol foarte important, la fel şi antrenorii care le trasează direcţiile de pregătire. Se fac analize video, se fac statistici, evaluări asupra perioadei următoare. Nimeni nu stă. Am văzut deja sportivii de la canotaj au intrat deja pe ergometre, cei care au, ceilalţi biciclete. Fiecare foloseşte echipamentul din dotare, ca să folosim un termen milităresc, că tot suntem într-o perioadă în care este aplicată ordonanţa militară. E bună perioada asta pentru că te învaţă puţin să fii creativ, te învaţă să negociezi cu timpul tău, programul nu mai este acelaşi, trebuie să te adaptezi în funcţie de ceea ce ai acolo unde eşti. Sunt absolut convins că aşa cum îi cunosc eu pe sportivi vor găsi soluţiile pentru a rămâne cât mai în formă şi pentru a trece de această perioadă", a declarat Covaliu.

Termenul acordat federaţiilor pentru prezentarea strategiei în ceea ce priveşte participarea la Jocurile Olimpice, amânate pentru vara anului viitor, a fost prelungit până după anunţarea datei oficiale a întrecerilor.

"Federaţiile au avut termen până astăzi să trimită evaluarea acestei situaţii, şi vorbim de strategie şi pregătire. Dar acest lucru îl vom extinde, pentru că e clar că avem nevoie de o dată exactă a Jocurilor Olimpice şi o dată în ceea ce priveşte începerea calificărilor", a mai spus Mihai Covaliu.

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat marţi că Jocurile de la Tokyo, prevăzute în această vară (24 iulie-9 august), au fost amânate, urmând să se desfăşoare "cel târziu în vara lui 2021", conform unei decizii comune a preşedintelui CIO, Thomas Bach, şi a premierului japonez Shinzo Abe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.