Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden a semnat proiectul de lege de infrastructură de 1 trilion de dolari, cu reguli mai stricte privind criptomonedele

Agerpres - Reuters
Joe Biden

După luni de examinare atât din partea Senatului Statelor Unite, cât și a Camerei Reprezentanților, proiectul de lege privind infrastructura – criticat de mulți avocați cripto – este acum oficial legea țării.

În cadrul unei ceremonii în fața Casei Albe, luni, președintele Joe Biden a semnat proiectul de lege de infrastructură de 1 trilion de dolari în fața unei audiențe de reporteri, parlamentari și lucrători sindicali. În timp ce legislația bipartizană urmărește să ofere finanțare pentru drumuri, poduri, acces la internet, panouri solare, stații de încărcare a vehiculelor electrice și alte proiecte majore de infrastructură, parlamentarii au inclus un limbaj aplicabil criptomonedelor înainte de trecerea sa în ambele camere ale Congresului, conform cointelegraph.com

Proiectul de lege, așa cum a fost adoptat, va implementa reguli mai stricte privind întreprinderile care manipulează criptomonede și va extinde cerințele de raportare pentru brokeri. Proiectul de lege prevede ca, în viitor, tranzacțiile cu active digitale în valoare de peste 10.000 USD să fie raportate Serviciului de venituri interne. Un grup de senatori a propus inițial un amendament la proiectul de lege care ar fi clarificat cerințele de raportare a taxelor cripto, dar propunerea nu a fost aprobată în august.

Bipartidismul și locurile de muncă au părut să fie tema după-amiezii, mulți vorbitori s-au adresat democraților și republicanilor lucrând împreună pentru a adopta proiectul de lege. Biden le-a mulțumit personal senatorilor Kyrsten Sinema și Rob Portman, precum și liderului minorității Mitch McConnell pentru rolul lor în promovarea legislației în Senat.

„De prea mult timp, am vorbit despre a avea cea mai bună economie din lume. [...] Astăzi, în sfârșit, reușim acest lucru”, a spus președintele SUA. „America se mișcă din nou și viața ta se va schimba în bine.”

Majoritatea senatorilor din spatele efortului de a modifica limbajul criptografic din proiectul de lege au votat în cele din urmă da, dar Pat Toomey a criticat legislația ca fiind „prea scumpă, prea expansivă, prea neplătită și prea amenințătoare pentru economia inovatoare a criptomonedei” atunci când a fost adoptată în Senat. El a numit cerința de raportare a taxelor cripto ca fiind posibil „nefuncțională”.

Deși acum este dificil pentru orice legislator american să schimbe substanța cerinței de raportare cripto – care este programată să intre în vigoare începând cu 2024 – alții au folosit aprobarea proiectului de lege ca un îndemn la acțiune. Shannon Bray, un candidat libertarian pentru unul dintre locurile din Senatul Carolinei de Nord, a încurajat alegătorii să „alege reprezentanți prietenoși cu criptomonede”, aparent pentru a ajuta la combaterea implementării legii.

Biden a semnat proiectul de lege privind infrastructura, în ciuda efortului de ultimă oră raportat al senatorilor Ron Wyden și Cynthia Lummis de a modifica cerințele de raportare a impozitelor pentru a „nu se aplica persoanelor care dezvoltă tehnologie blockchain și portofel”. Nu este clar cum proiectul de lege propus de Wyden și Lummis ar afecta actuala legislație privind infrastructura, care a trebuit să treacă atât prin Senat, cât și prin Cameră înainte de a ajunge la biroul președintelui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.