Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden, anunț crucial despre aderarea Finlandei și Suediei în NATO: 'Îndeplinesc toate cerințele!'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Joe Biden

Președintele SUA, Joe Biden, și-a exprimat sprijinul pentru candidaturile la NATO ale Suediei și Finlandei, calificând-o drept "o zi importantă", după întâlnirea cu liderii acestor țări la Casa Albă.

"Astăzi sunt mândru să salut și să ofer sprijinul ferm al Statelor Unite pentru candidaturile a două mari democrații și a doi parteneri apropiați și foarte capabili, pentru a se alătura celei mai puternice și mai puternice alianțe defensive din istoria lumii. Două țări mândre și independente care își exercită drepturile suverane pe care le au toate statele de a-și decide propria securitate", a declarat Biden în Rose Garden, flancat de premierul suedez Magdalena Andersson și de președintele finlandez Sauli Niinistö, relatează CNN.

"Astăzi, nu există nicio îndoială: NATO este relevant, este eficient și este mai necesar acum decât oricând", a spus Biden.

"Suedia și Finlanda se numără deja printre cei mai apropiați parteneri ai noștri într-o serie de probleme", a spus el.

"Trupele finlandeze și suedeze, au servit deja umăr la umăr cu forțele SUA și NATO în Kosovo, în Afganistan și în Irak. Și atât Finlanda, cât și Suedia lucrează deja în coordonare cu Statele Unite și cu ceilalți aliați și parteneri ai noștri pentru a-i sprijini pe oamenii curajoși din Ucraina în timp ce își apără libertatea împotriva invaziei Rusiei", a adăugat Biden.

Biden a precizat că aceste țări îndeplinesc deja toate cerințele NATO, "și încă ceva".

După ce președintele american Joe Biden a anunțat sprijinul deplin al Statelor Unite pentru cererile de aderare la NATO ale Suediei și Finlandei, el a declarat că administrația sa va prezenta rapoarte Congresului SUA cu privire la această aderare la NATO pentru ambele țări. "Astăzi, administrația mea prezintă Congresului Statelor Unite rapoarte cu privire la aderarea la NATO pentru ambele țări, astfel încât Senatul să poată trece eficient și rapid la avizarea și aprobarea tratatului", a declarat el joi, în Rose Garden.

El a îndemnat conducerea Senatului să treacă la această aprobare "cât mai repede posibil, odată ce perspectiva tuturor aliaților este abordată și NATO adoptă protocolul de aderare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.