Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden anunță că Ucraina va primi livrarea tancurilor de tip Abrams săptămâna viitoare

captură facebook
Biden Zelenski

Preşedintele american Joe Biden a anunţat că tancurile de tip Abrams urmează să ajungă în Ucraina ”săptămâna viitoare”, pentru a consolida forţele armate ucrainene în contraofensiva împotriva forţelor ruse, relatează AFP.

”Săptămâna viitoare, primele tancuri (de tip) Abrams americane vor fi livrate Ucrainei”, a anunţat joi liderul democrat, la Casa Albă, în prezenţa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care se afla în a doua vizită la Washington de la invazia Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie 2022, conform news.ro.

Statele Unite au promis în total Ucrainei 31 de tancuri de tip Abrams, echipate cu muniţie cu uraniu sărăcit de 120 de milimetri.

Această muniţie poate străpunge blindaje, dar este controversată din cauza riscurilor toxice la adresa militarilor şi populaţiei.

NOUĂ TRANŞĂ DE AJUTOR MILITAR

Joe Biden a anunţat că a aprobat o nouă tranşă de asistenţă militară destinată Kievului, evaluată de către Pentagon la 325 de milioane de dolari.

Ea cuprinde rachete de apărare antiaeriană, muniţie pentru lansatoare multiple de rachetă de tip HIMARS, armament antitanc şi muniţie de artilerie.

Însă Washingtonul nu va furniza, pentru moment, rachete cu rază lungă de acţiune de tip ATACMS pe care le cere Kievul.

Joe Biden i-a dat asigurări lui Volodimir Zelenski de susţinerea constantă a Statelor Unite şi a declarat că Congresul nu are altă ”alternativă” decât să voteze în favoarea continuării ajutării Ucrainei.

”Contez pe discernământul Congresului. Nu esxistă alternativă”, i-a răspuns şeful statului american unui jurnalist care l-a întrabt despre opoziţia unor aleşi republicani faţă de validarea de către Congres a unui nou pachet de ajtoare destinat Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.