Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden, avertisment pentru Occident după sancțiunile împotriva Rusiei: 'Vor fi costuri pe plan intern!' / reacția lui Vladimir Putin

abcnews.com
biden putin

Preşedintele american, Joseph Biden, a afirmat, joi după-amiază, că efectele sancţiunilor impuse de Occident sunt mult mai grave în Rusia decât pe plan intern, pentru cetăţenii din Statele Unite. "Aşa cum am spus de la început, vor fi costuri pe plan intern în contextul în care impunem sancţiuni severe ca reacţie la războiul neprovocat lansat de Vladimir Putin. Dar americanii trebuie să ştie acest lucru: costurile pe care i le impunem lui Putin şi acoliţilor lui sunt mult mai devastatoare decât costurile cu care ne confruntăm noi", a declarat Joseph Biden, citat de CNN, relatează Mediafax.

NATO, Uniunea Europeană şi Grupul naţiunilor puternic industrializate, G7, au impus sancţiuni economice şi financiare severe Moscovei, iar numeroase companii financiare, inclusiv bănci, au suspendat activităţile pe teritoriul Rusiei. Statele Unite au suspendat importurile de petrol şi gaze din Rusia, iar preşedintele Biden a anunţat subvenţii pentru a atenua majorarea preţurilor la carburanţi. Liderii grupurilor politice din Congresul SUA au ajuns la un acord pentru un program de finanţare în valoare de aproximativ 1.500 de miliarde de dolari, în scopul atenuării efectelor conflictului din Ucraina şi furnizării de asistenţă de 14 miliarde de dolari Kievului şi aliaţilor est-europeni.

La rândul său, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a părut să minimizeze, joi, efectele sancţiunilor Occidentale. "Oamenii vor înţelege că nu este nimic ce nu putem rezolva", a afirmat liderul de la Kremlin, citat de BBC News.

În schimb, Putin a avertizat că sancţiunile impuse Rusiei de Occident riscă să genereze inflaţie a preţurilor alimentelor pe plan mondial. "Dacă vor continua actualele sancţiuni, vor fi consecinţe serioase pentru sectorul alimentar, iar creşterea inflaţiei va fi inevitabilă", a atras atenţia Vladimir Putin, citat de cotidianul Le Figaro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.