Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden, comentariu spumos după rebeliunea eșuată a lui Prigojin: Ce 'meniu' trebuie să evite şeful Wagner

Casa Albă
Joe Biden

Joe Biden, comentariu spumos după rebeleiunea eșuată a lui Prigojin: Îi recomandă şefului Wagner să 'fie atent' la ceea ce mănâncă

Preşedintele american, Joe Biden, l-a sfătuit joi pe liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, să "fie atent" la ceea ce mănâncă, referindu-se la posibilitatea ca acesta să fie otrăvit, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Biden a făcut aceste comentarii în cadrul unei conferinţe de presă la Helsinki cu omologul său finlandez, Sauli Niinisto, când a fost întrebat despre rebeliunea eşuată condusă de Prigojin la sfârşitul lunii iunie.

"Nici măcar nu ştim unde se află (...) Dacă aş fi în locul lui, adevărul este că aş fi atent la ceea ce mănânc. Aş fi mereu cu ochii pe meniul meu", a spus Biden.

Comentariul său, pe un ton de glumă, părea să se refere la otrăvirea liderilor politici care se opun preşedintelui rus, Vladimir Putin, cum ar fi opozantul Alexei Nalvalnîi, care a fost otrăvit în 2020 cu agentul neurotoxic Noviciok şi care este acum încarcerat.

Mercenarii din Grupul Wagner, care au jucat un rol crucial în ofensiva Rusiei în estul Ucrainei, au declanşat o rebeliune armată pe 24 iunie, cucerind o bază militară importantă din sudul Rusiei şi pornind spre Moscova.

Însă, ei s-au întors din drumul spre capitală deoarece preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, ar fi ajuns la o înţelegere cu Putin pentru a permite mercenarilor Wagner şi lui Prigojin să se mute în ţara sa.

Locul unde se află Prigojin rămâne, cu toate acestea, o necunoscută.

Săptămâna trecută, Lukaşenko a susţinut că Prigojin se află în Rusia, şi nu în Belarus, aşa cum prevedea acordul la care a ajuns cu Putin.

Pe 10 iulie, Kremlinul a informat că şeful Wagner a avut o întâlnire de trei ore cu Putin la câteva zile după rebeliunea armată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.