Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment istoric! Joe Biden îl felicită pe primul preşedinte de stânga din Columbia: combaterea traficului de droguri, o prioritate

www.gettyimages.com
biden summit

Preşedintele SUA Joe Biden l-a felicitat marţi pe senatorul Gustavo Petro, care a câştigat alegerile prezidenţiale din Columbia şi va deveni astfel primul preşedinte de stânga din istoria ţării, relatează AFP, informează Agerpres.

Biden a vorbit cu Gustavo Petro şi ''aşteaptă cu nerăbdare să lucreze cu preşedintele ales pentru a continua să consolideze cooperarea bilaterală'', în special în ceea ce priveşte schimbările climatice sau punerea în aplicare a acordului istoric de pace încheiat cu Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC) în 2016, potrivit unui comunicat difuzat de Casa Albă.

El a abordat, de asemenea, problema ''cooperării bilaterale în domeniul securităţii şi al luptei împotriva drogurilor''.

Preşedintele SUA a felicitat, de asemenea, ''poporul columbian pentru organizarea de alegeri libere şi corecte şi a reafirmat sprijinul SUA pentru Columbia''.

Gustavo Petro, în vârstă de 62 de ani, a devenit duminică primul preşedinte de stânga din istoria Columbiei, cu 50,44% din voturi. Adversarul său, omul de afaceri Rodolfo Hernandez, şi-a recunoscut imediat înfrângerea, deschizând calea unei alternanţe paşnice în această ţară guvernată de peste 200 de ani de aceleaşi elite conservatoare şi liberale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.