Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden le dă ULTIMATUM serviciilor secrete: Au 90 de zile la dispoziție pentru a prezenta raportul despre originea Covid-19

Agerpres - Reuters
Joe Biden

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a cerut miercuri serviciilor de informaţii americane să "redubleze eforturile" pentru a explica originea Covid-19 şi solicită un raport în 90 de zile, potrivit AFP.

Teoria unui accident de laborator la Wuhan, în China, a revenit în forţă în ultimele săptămâni în dezbaterea americană, scrie News.ro.

"Statele Unite vor continua să lucreze cu partenerii lor din toată lumea pentru a face presiune asupra Chinei cu scopul de a participa la o anchetă internaţională completă, transparentă şi bazată pe dovezi", a adăugat preşedintele american, criticând atitudinea Beijingului cu privire la acest dosar.

Conform AP, el a spus că nu există dovezi suficiente pentru a concluziona "dacă a apărut din contactul uman cu un animal infectat sau dintr-un accident de laborator".

Biden a transmis că majoritatea comunităţii de informaţii "nu crede că există suficiente informaţii pentru a evalua că una este mai probabilă decât cealaltă".

El a susţinut posibilitatea că o concluzie fermă să nu fie niciodată cunoscută, având în vedere refuzul guvernului chinez de a coopera pe deplin cu anchetatorii internaţionali. "Nerespectarea inspectorilor noştri pe teren în acele luni de început va împiedica întotdeauna orice investigaţie cu privire la originea Covid-19", a mai spus Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.