Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden, prima reacție, după ce democrații au câștigat majoritatea în Senat: Mă simt grozav!

dw.com
biden

La patru zile după alegerile de la jumătatea mandatului, presa americană a anunţat victoria pentru senatoarea democrată Catherine Cortez Masto în statul cheie Nevada. Partidul lui Joe Biden păstrează, aşadar, controlul asupra Senatului SUA, iar preşedintele a spus că aşteaptă cu nerăbdare următorii doi ani, relatează AFP.

Citește și: Democrații au luat Senatul: `valul roșu` s-a fâsâit, iar Joe Biden primește o gură de oxigen

"Mă simt grozav şi aştept cu nerăbdare următorii doi ani" a spus Joe Biden, aflat la Phnom Penh, unde se întâlneşte cu mai mulţi lideri în cadrul unui summit din Asia de Est, informează News.ro.

Victoria demcraţilor îl plasează pe Biden într-o poziţie într-adevăr consolidată de a aborda discuţiile cruciale cu preşedintele chinez Xi Jinping, programate luni la Bali, în marja G20. „Îl cunosc pe Xi Jinping, el mă cunoaşte”, a adăugat el, spunând că au avut întotdeauna „discuţii sincere”.

Cei doi au o relaţie care datează de mai bine de un deceniu, când Joe Biden era vicepreşedinte, dar luni se vor întâlni faţă în faţă pentru prima dată în rolurile lor actuale. "Avem foarte puţine neînţelegeri. Trebuie doar să stabilim care sunt liniile roşii", a spus preşedintele american.

Realegerea senatoarei democrate duce numărul de aleşi democraţi în Senat la 50 din 100, ceea ce permite partidului lui Joe Biden să păstreze controlul asupra camerei superioare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.