Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

John Kerry anunţă: 'Europa trebuie să creadă în ea'

politico.com
john kerry

Secretarul de stat american, John Kerry, a afirmat marţi că Europa "trebuie să creadă în ea", cu trei zile înainte de intrarea în funcţie a preşedintelui ales, Donald Trump, care a criticat cu fermitate UE şi a prezis alte retrageri după modelul Marii Britanii, relatează AFP. "Nu ştiu unde va ajunge noua administraţie", a declarat el în faţa Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos. "Mesajul meu, prieteni din Europa, (...) este că Europa trebuie să creadă în ea", a continuat el.

"Europa trebuie să admită că motivul pentru care oamenii s-au unit nu este numai economic", a continuat John Kerry. "A fost vorba de a opri masacrele comise de alţi europeni", a mai spus şeful diplomaţiei de la Washington. Pe de altă parte, secretarul de stat a lansat un avertisment serios în legătură cu pericolul retoricii protecţioniste. "Este cu adevărat periculos să joci cartea celui mai mic numitor comun al americanilor", a subliniat el în faţa elitei din lumea afacerilor şi a politicii, acuzându-i pe cei care încearcă să exploateze fricile electoratului.

Donald Trump a câştigat alegerile prezidenţiale cu un program care a promis repatrierea locurilor de muncă delocalizate în străinătate şi a ameninţat că va suspenda unele acorduri comerciale. În opinia secretarului de stat american, automatizarea producţiei a avut un impact mai mare decât delocalizarea pe piaţa muncii din Statele Unite, conform Agerpres. Într-un interviu publicat luni de cotidienele britanic Times şi german Bild, Donald Trump a ţinut să sublinieze că Marea Britanie "a avut dreptate" să părăsească Uniunea Europeană dominată, în opinia lui, de Germania. Viitorul preşedinte american a prezis că Brexitul va fi un "succes" şi că alte ţări vor părăsi, la rândul lor, UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.