Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joran Kallberg este noul ministru al Justiției din Norvegia, după demisia lui Tor Mikkel Wara

norvegia2

Premierul Norvegiei, Erna Solberg, a anunţat vineri că noul ministru al justiţiei este Joran Kallberg, după ce în ajun Tor Mikkel Wara şi-a anunţat demisia din această funcţie, relatează dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ministrul Educației vine cu o propunere fără precedent! Ecaterina Andronescu dorește schimbări majore pentru examenul de Bacalaureat

La fel ca predecesorul său, Joran Kallberg este membru al Partidului Progresului, formaţiune care face parte din actuala coaliţie guvernamentală de centru-dreapta de la Oslo.

Citește și: Cristina Țopescu se implică în scandalul momentului! Reacția acesteia după ieșirea lui Chirilă:’Suntem oameni, nu sfinţi’

Wara se afla de la jumătatea lunii martie în concediu fără plată, după ce PST a declarat că o suspectează pe partenera sa, Laila Anita Bertheussen, că a incendiat automobilul lor într-un atac înscenat.

Citește și: Toți românii sunt vizați! Prețul gazului va fi modificat- Decizia luată de Guvern

La data incidentului, 10 martie, maşina era parcată în faţa locuinţei din Oslo a cuplului. Focul s-a răspândit cu repeziciune.

Acesta a fost ultimul caz de vandalism de la locuinţa lui Wara raportat în ultimele luni. În luna decembrie, o svastică şi cuvântul ''rasist'' au fost înscrise cu vopsea pe locuinţă şi pe maşina cuplului Wara-Bertheussen.

Citește și: Vești bune! Mii de angajați vor avea parte de încă o zi liberă- Când se va întâmpla asta

Incidentele au dat naştere speculaţiilor privind o posibilă motivaţie politică. Totuşi, PST a declarat joi că, după analizarea probelor de până acum, o suspectează pe Laila Anita Bertheussen de înscenarea tuturor atacurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.